Skip to content
Newsfeed

Foot Locker viert de verjaardag van de Nike Tuned Air met de ‘TN 25th’

8 november 2023 10:40
Foot Locker viert de verjaardag van de Nike Tuned Air met de ‘TN 25th’

Foot Locker viert de 25e verjaardag van de Nike TN, ook wel bekend als de Air Max Plus, met een exclusieve colorway: de Nike ‘TN 25th’. Bekijk de speciale schoen in detail hieronder!

De geschiedenis van de Nike TN

De Nike TN is een klassieke sneaker die altijd een prominente rol heeft gespeeld in de wereld van sneakers. Het silhouet maakte zijn debuut in 1998 en werd ontworpen door Sean McDowell. Interessant detail: het ontwerp van deze sneaker was een idee dat McDowell al had voordat hij bij Nike aan de slag ging.

Zijn inspiratie kwam voort uit de schoonheid van het strand in Florida, de heldere blauwe lucht en de prachtige palmbomen. Voor meer informatie over dit iconische silhouet, kun je terecht in ons sneaker nieuws!

Dit is de Nike ‘TN 25th’ van Foot Locker

Om de 25e verjaardag van de Nike TN te vieren, lanceert Foot Locker de ‘TN 25th’. De kick wordt geleverd met een exclusief ontwerp dat is gemaakt voor de wereldwijde community. 150.000 sneakerfans wereldwijd stemden via social media op de populairste TN-modellen en de vier finalisten uit in totaal 16 ontwerpen werden samengevoegd tot dit ontwerp, dat we je vandaag laten zien.

Het resultaat is een sneaker met een bovenwerk in de kleurstellingen ‘Sanguine’ en ‘Fireberry’, die visueel bijna in elkaar overlopen. Aan de buitenkant komt het kleurverloop samen met ‘Hyper Blue’, een iconische kleur van het paartje. Kenmerkend voor de TN, bevat de sneaker een mesh basis met zwart overlays en logo’s op de hielen.

Foot Locker

Foot Locker noemt zichzelf ook wel: Home of TN en staat bekend om een grote aanbod aan Air Max Plus kleurstellingen, waaronder ook exclusieve ontwerpen en meer.

Coffee Table Book ‘Stay Tuned’

Naast de sneaker presenteert Foot Locker in samenwerking met Sneaker Freaker en Nike ook een limited edition koffietafelboek: ‘Stay Tuned’. Na een ontwikkelingsfase van tien jaar bevat het boek de geschiedenis van de Nike TN, iconische silhouetten en exclusieve interviews met TN-ontwerper Sean McDowell en nog veel meer.

Tomas Petersson, Senior Vice President en General Manager van Foot Locker Europe, legt uit:

“For 25 years, Foot Locker has been the “Home of TN”. It’s been fantastic to work with Nike over the years, launching hundreds of fresh colour schemes and reissues of OG favourites, all of which have helped establish the TN as an icon in the sneaker and TN community. We are extremely excited to release the “TN 25th” as well as the Sneaker Freaker coffee-table book and look forward to continuing our long-standing partnership with Nike. Both the book and the shoe were produced in limited quantities and are true collector’s items – a must-have for true sneaker fans. In addition, the events in key cities across Europe provide a fantastic opportunity for members of the sneaker community to gather and celebrate the last 25 years of the popular Nike TN.”

Release info: Foot Locker Nike ‘TN 25th’

Op 8 november 2023 viert Foot Locker de verjaardag van de TN in veel Foot Locker winkels met speciale events – bijvoorbeeld in Berlijn, Londen, Parijs, Barcelona en Milaan.

De Nike ‘TN 25th’ en het ‘Stay Tuned’ boek zullen vervolgens te koop zijn vanaf 9 november 2023 in de online webshop van Foot Locker. Je moet €200 opzij zetten voor de sneakers en €45 voor het Sneaker Freaker boek.

Om deze en andere populaire sneaker drops niet te missen, moet je zeker onze releasekalender checken.