Skip to content
Upcoming

Fear of God en Converse brengen het Skidgrip model terug

22 augustus 2020 12:44
Fear of God en Converse brengen het Skidgrip model terug

Ondertussen is het al 110 jaar geleden dat het Skidgrip model van Converse voor het eerste gereleased werd. Niemand minder dan Jerry Lorenzo laat zijn creativiteit los op de sneaker. De ontwerper van Fear of God heeft dit model een prachtige look gegeven, die je hieronder kan bekijken! Deze maand zal dit paartje nog verschijnen.

De Skigrip kwam voor het eerst in 1910 op de markt, dit was ook het debuut van de Converse Circular Vamp Oxford. De verschillende modellen van de CVO kwamen terug in de sport bij bijvoorbeeld tennis en basketbal maar ook voor het skaten en op de boot. De naam Skidgrip werd pas rond 1960 bedacht, dit verwijst naar de antislip zolen die bedoelt waren voor aan boord. Later in de jaren ’80 kwam de sneaker ook nog eens uit voor de BMX-, skate- en surfscene. Dit was het moment dat Jerry Lorenzo dit model voor het eerst zag, het was dan ook zijn favoriete sneaker.

Fear Of God X Converse Skidgrip Hi | 169888C

De Hi Top versie van de Skidgrip staat bekend om de felle kleuren en prints. Net als het model uit ’87. Het model is iets aangepast en heeft een hogere en slankere vorm. De FOG ESSENTIALS colorway van het Skidgrip model heeft een bovenwerk dat bestaat uit veel kleuren en prints. Wat opvalt is de oversized witte zool, die de sneaker helemaal compleet maakt.

Op 27 augustus is het zover, dan is dit paartje te bemachtigen via END. Via onderstaande link kan je je al inschrijven voor de raffle. Aan de Fear Of God X Converse Skidgrip Hi hangt een prijskaartje van €119,-. Voor nu kan je de colorway hieronder bewonderen.


Fear of God X Converse Skidgrip Hi

169888C · Prijs vanaf €38,-

Naar alle aanbieders

Images by: Converse