Skip to content
Editorial

Enkele hoogtepunten van Paris Fashion Week 2024

24 januari 2024 20:17
Enkele hoogtepunten van Paris Fashion Week 2024

Afgelopen week vond Paris Fashion Week 2024 plaats. Gedurende deze week toonden high-end merken als Louis Vuitton, Wales Bonner, Rick Owens, Dior en vele meer hun menswear collectie voor het komende seizoen. De week zat vol met opvallende designs, collecties en samenwerkingen, maar er waren er een paar die eruit sprongen. Bekijk hier de hoogtepunten van Paris Fashion Week 2024.

Louis Vuitton x Timberland

Timberland was misschien wel de grootste speler tijdens Paris Fashion Week 2024. Het outdoormerk, bekend van hun grove, chunky boots, verscheen voor het eerst op de runway van Paris Fashion Week – een plek voor exclusief haute couture merken. Zo verscheen de klassieke 6-Inch Boot in een collab samen met Louis Vuitton, onder leiding van Creative Director Pharrell Williams.

Nog voordat de show begon, cirkelde de eerste beelden van de unieke collab op het internet. De boot verscheen met het welbekende Louis Vuitton monogram dat over het design was geplaatst. De samenwerking brak het internet en was het onderwerp van de week. Ook de collectie van Louis Vuitton en Timberland’s ‘JE T’ IMBS’ campagne waren een groot succes.

Lees hier meer over Timberland’s succes tijdens de Paris Fashion Week 2024.

Junya Watanabe x New Balance

Junya Watanabe x New Balance 1906L
Beeld @tysikd

Een andere opvallende samenwerking die afgelopen week op de runway verscheen, was die tussen Junya Watanabe en New Balance. De Japanse designer heeft in het verleden al eerder samengewerkt met New Balance, maar kwam dit keer met een wel erg uniek silhouet; de 1906L Loafer.

Beeld Junya Watanabe

De Junya Watanabe x New Balance 1906L Loafer verscheen in twee colorways; een witte en een zwarte. De sneaker haalt inspiratie uit het 1906 model van New Balance, maar voegt hier een bovenwerk aan toe van een loafer. Het chique en ietwat gekke silhouet zorgde voor veel commotie – in de positieve zin. Wanneer het silhouet precies zal gaan releasen, is nog onbekend. Wij zijn in ieder geval fan.

A Ma Maniére x Nike

A Ma Maniére x Nike Air Max 95
Beeld @sneakerfreakermag

A Ma Maniére was ook dit jaar weer van de partij. Na verschillende Air Jordan releases gehad te hebben in 2023, zagen we nu de eerste beelden van een Nike Air Max 95 collab. De sneaker kwam in de kenmerkende A Ma Maniére paarstinten. Over het silhouet heen waren de A Ma Maniére brandings geplaatst.

Beeld @adidem.asterisks

Ook zagen we een nieuwe colorway van de Air Jordan 4. Eind 2023 kwam A Ma Maniére al met de ‘Violet Ore’ colorway. Tijdens de Paris Fashion Week verscheen de nieuwe (en betere) colorway de ‘Phantom’ aan de voeten van The Whitaker Group founder James Whitner. De sneaker arriveert in een lichtpaarse colorway met bordeauxrode details. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

A Ma Maniére x Air Jordan 4 'Phantom'

Verwacht in 2024

Naar alle aanbieders

KidSuper brengt Ronaldinho naar de runway

Een ander noemenswaardig moment was het debuut van oud-voetballer Ronaldinho tijdens de runway van Kid Super. De iconische voetballer liep voor KidSuper’s FW24 show in een oversized bontjas, gebleekte denim jeans en een shirt met een portret van hemzelf. De look was minstens zo iconisch als het moment zelf.

In dezelfde show kwam de designer ook met de “STRING THEORY”, waarin de outfit van een model uit elkaar gerafeld werd gedurende de show. “It failed an hour before the show. I will show a whole video of how we did this but for now look at the only time it ever worked”, vertelt de designer in zijn Instagrampost.

COMME des GARÇONS HOMME x Nike

Comme des Garçons HOMME x Nike Air Max TL 2.5
Beeld @yvkiabe

Tot slot, ook COMME des GARÇONS HOMME speelde dit jaar weer een significante rol tijdens de Paris Fashion Week. Naast een samenwerking met New Balance op het 860v2 model, zagen we ook de COMME des GARÇONS HOMME x Nike Air Max TL 2.5 in drie colorways verschijnen.

Het silhouet werd in 2008 geïntroduceerd en heeft een retro design. De sneaker verschijnt in een zwarte, witte en zwart-witte colorway – elk met moderne aanpassingen. Het model heeft een verdikte zool dat voor demping en comfort zorgt.

De volgende editie van de Paris Fashion Week vindt plaats in de week van 26 februari tot en met 5 maart 2024. In deze week zullen de damescollecties getoond worden. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor meer nieuwsberichten als deze.