Skip to content
Editorial

Hoe de Timberland 6-Inch Boot de show stal tijdens Paris Fashion Week 2024

28 januari 2024 12:00
Hoe de Timberland 6-Inch Boot de show stal tijdens Paris Fashion Week 2024

Ondanks dat de klassieke 6-Inch Boot al jaren erg populair is, lijkt Timberland grootse plannen te hebben met het silhouet in 2024. Zo bleek ook tijdens de Paris Fashion Week 2024, waar Timberland de show stal. Naast een samenwerking met Frans modehuis Louis Vuitton, kwam Timberland ook met een eigen campagne genaamd ‘JE T’IMBS’ en nam het merk het café Recto Verso over.

Paris Fashion Week 2024

Afgelopen week vond Paris Fashion Week 2024 plaats. Gedurende deze week tonen diverse merken hun komende collecties op de runway. Naast high-end merken als Chanel, Dior en Louis Vuitton, was dit jaar Timberland een veelbesproken label. Het outdoormerk werd in de jaren 50 opgericht en staat bekend om zijn stevige boots, die destijds instantie gedragen werden door arbeiders. Tegenwoordig wordt het merk ook omarmd door de sneaker- en hiphopcultuur.

Beeld Getty Images

Dit bleek ook maar weer tijdens de Paris Fashion Week 2024, toen de welbekende 6-Inch Boot meerdere malen verscheen op de runway. Pharrell Williams, Louis Vuitton’s Creative Director sinds het overlijden van Virgil Abloh, toonde verschillende varianten van een Louis Vuitton x Timberland 6-Inch Boot. Het model verscheen in diverse colorways, elk gekleed met het Louis Vuitton monogram.

De clash van high-end merken als Louis Vuitton, en outdoor- of streetwear merken is deze dagen iets wat steeds vaker voorkomt in de modewereld. Abloh stond bekend om zijn unieke designs die streetwear combineerde met high-end fashion en het lijkt erop dat Pharrell deze trend voort zet met zijn recent getoonde collectie.

‘JE T’IMBS’

Naast het debuut van de Louis Vuitton x Timberland 6-Inch Boot, kwam Timberland ook met zijn eigen campagne getiteld ‘JE T’IMBS’. De campagne werd gedurende de week gedeeld via grote billboards door de straten van Parijs en toonde de klassieke Timberland boot.

De naam JE T’ IMBS’ was afgeleid van het Franse ‘Je T’aime’, wat ‘ik hou van jou’ betekent. Met de campagne wilde het merk meer aandacht vestigen op de maar al te geliefde 6-Inch Boot, die ook wel de ‘Yellow Boot’ genoemd wordt.

Timberland Premium 6 Inch Boots

TB012909713 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders

Café Recto Verso

Tot slot was Timberland ook van 17-18 januari te zien in het Franse café Recto Verso. Gedurende het weekend was het koffiehuis getekend in de logo’s van Timberland en de werken van de Spaanse kunstenaar Pepo Moreno. In het café konden bezoekers zich onder dompelen in de wereld van Timberland (en natuurlijk een koffietje bestellen).

Ter afsluiting van het Timberland weekend, gaf het merk een eigen PDPOOL afterparty in hartje Parijs. Artiesten als Stephane Ashpool, ASAP Nast, Kim Turnball en Ciesay waren te spotten in de 6-Inch Yellow Boots.

Kortom, een bewogen week voor Timberland. De 6-Inch Boot is decennia later na zijn debuut nog altijd erg relevant en het lijkt erop dat de schoen in 2024 de erkenning krijgt die het verdient.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de boots van Timberland, klik dan op de knop hieronder. Bekijk de Sneakerjagers nieuwspagina voor meer berichten als deze.