Skip to content
Events

Een terugblik op SNKRS Day 2022

9 augustus 2022 18:00
Een terugblik op SNKRS Day 2022

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn. Op maandag 8 augustus 2022, was het namelijk SNKRS Day. Een dag die geheel in het teken stond van de vijfde anniversary van de Nike SNKRS app. Met een programma van live shows, live broadcasts en verschillende sneaker drops was het dit jaar een groot succes!

Tijdens het evenement heeft Sneakerjagers jullie voorzien van behind the scenes content! Wij hopen daarom dat jij één van de gelukkigen bent die een paartje heeft kunnen scoren.

In dit blog blikken we terug op SNKRS Day 2022.

SNKRS Day 2022
Sneakerjagers

SNKRS Day 2022

Nike heeft op SNKRS Day 2022 vier nieuwe releases uitgebracht. Het was dit jaar eenvoudiger om een paartje te scoren omdat de sneakers in grote aantallen beschikbaar waren gesteld. Hierdoor waren voor velen actieve Nike members een ‘L’ verleden tijd.

Niet alleen zijn deze vier modellen gedropt, ook werd er uitgebreid over gepraat in de vier verschillende liveshows die gehost werden door Will en Az. Tijdens de shows kon je ook meedoen aan polls en wedstrijden.

Gesture Unlock

De vroege vogels hebben waarschijnlijk als eerste een paartje kunnen scoren. Voorafgaand aan de eerste livestream kon de Air Jordan 4 ‘Canyon Purple’ om 09.00 uur ’s ochtends worden ontgrendeld. Wat je daarvoor moest doen was een specifieke afbeelding zoeken in de app, vervolgens kon een deel van deze afbeelding worden weggekrast en tada daar was je kans om de sneaker aan te schaffen.

SNKRS Day 2022
Nike

Air Force 1 ‘SNKRS Day’

Het eerste live event vond plaats om 13.00. Dit was voorafgaand aan de drop van de Air Force 1 ‘SNKRS Day‘ die om 13.45 zou gaan releasen. Het evenement begon met een Shoe IQ quiz, vervolgens werd er doorgeschakeld naar verschillende Nike SNKRS pop-up stores in Europa. Natuurlijk werd ook de aankomende release uitgebreid besproken.

Air Max 1 ‘Tour Yellow’

Om 15.00 vond de tweede liveshow plaats, als volgt zou de Air Max 1 ‘Tour Yellow’ om 16.00 uur uitkomen. De show ging over de geschiedenis en culturele invloed van de Air Max 1 en opnieuw werden de details besproken over de aankomende colorway.

Air Jordan 4 ‘Canyon Purple’

Na de release van de ‘Tour Yellow’ was het even wachten op de volgende stream, deze zou plaatsvinden om 17.00. Tijdens deze stream werd er veel gepraat over de Air Jordan 4. Waardoor er al snel verwacht werd dat de Air Jordan 4 ‘Canyon Purple’ aan het einde zou gaan droppen. Opnieuw moest je wel wat moeite doen om het paartje aan te kunnen schaffen.

Deze keer moest je met behulp van de SNKRS Cam een afbeelding scannen, daarna werd het silhouet weergegeven in 3D en werd je doorverwezen naar de verkooppagina.

SNKRS Day 2022
Nike

Air Jordan 1 High OG ‘Yellow Taxi’

Het laatste SNKRS live evenement begon om 19.30. De drie steden namen het in deze liveshow tegen elkaar op tijdens een quiz. Voor de quiz moesten de deelnemers in een taxi stappen, wat een hint was naar de Air Jordan 1 High OG ‘Yellow Taxi’. Na de show was de Air Jordan beschikbaar in de SNKRS app.

Als klap op de vuurpijl vonden er de gehele dag live optredens plaats van de Britse rapper Knucks, Chapo102 uit Berlijn en de Parijse artiest Bu$hi.

Dit was SNKRS Day 2022, welk model heb jij weten te scoren?

Vergeet vooral niet om onze Instagram kanalen (@sneakerjagers en @sneakerjagers_wmns) in de gaten te blijven houden, zodat je evenementen als deze niet zult missen!

SNKRS Day 2022
SNKRS Day 2022
Sneakerjagers