Skip to content
Newsfeed

Een eerste blik op de Salomon XT-6 ’10th Anniversary

23 maart 2023 17:53
Een eerste blik op de Salomon XT-6 ’10th Anniversary

Salomon viert in 2023 de 10e verjaardag van het populaire XT-6 model. Na het opnieuw uitbrengen van de drie best verkochte colorways in het ‘Recut Pack’, kijkt het merk terug naar de oorsprong van het model met de nieuwste ’10th Anniversary’ colorway.

Wat je nog niet wist over de Salomon XT-6

De speciale editie is vurig rood en is ontworpen door Benjamin Grenet, de oorspronkelijke ontwerper van de XT-6 silhouet. De sneaker knipoogt naar zijn dagen als geavanceerd prototype trailrunner, waar de sneaker oorspronkelijk voor ontworpen was. Wat velen niet weten: de all-terrain sneaker bestaat al sinds 2013. In de afgelopen twee jaar is het Salomon’s XT-6 silhouet geëvolueerd van een prestatiemodel naar een must-have bij sneakerliefhebbers.

@hbxhongkong via Instagram

Salomon XT-6 ’10th Anniversary’

In de kleurstelling ‘Fiery Red’ ziet de nieuwste versie er al van verre goed uit. Het silhouet heeft een mix van ademend mesh en een duurzaam TPU-bovenwerk in robijnrode tinten.

Het Agile Chassis System, de EnergyCell tussenzool en de Mud Contagrip buitenzool zorgen voor demping en comfort en hebben een opvallend rode kleur gekregen. Op de hiel staat een verwijzing naar de 10e verjaardag van de schoen: ’10Y’.

Kleine details in gebroken wit zorgen voor het laatste kleuraccent en ronden het ontwerp af.

@salomonsportstyle via Instagram

Drop Salomon XT-6 ’10th Anniversary’

Zoals altijd tonen we je hieronder de foto’s van de sneaker. Belangrijk om te weten is dat de Salomon XT-6 ’10 Years’ beperkt is tot 804 exemplaren. De sneaker wordt geleverd in een speciale doos, een dufflebag en met bijhorende sokken.

Salomon zelf heeft nog geen officiële release details onthuld, maar we hebben de sneaker al wel gezien bij officiële retailers. Hier is de releasedatum gezet op 28 maart 2023. Je zult overigens ongeveer €220 opzij moeten zetten. Bekijk alle shops in de Sneakerjagers releasekalender.

Salomon XT-6 10 Years
Salomon XT-6 10 Years
Salomon XT-6 10 Years
Salomon XT-6 10 Years
Salomon XT-6 10 Years