Skip to content
Newsfeed

Eames x Reebok Classic Leather Collection

17 mei 2022 15:00
Eames x Reebok Classic Leather Collection

Reebok en Eames zetten hun samenwerking voort met de nieuwe Classic Leather collection. Eames Office is een Amerikaans ontwerpbureau dat achter veel iconische ontwerpen van de 20e eeuw zit. De nieuwe collectie is geïnspireerd door drie ontwerpen van Eames Office. De Coloring Toy, de Eames Lounge Chair en de Elephant Toy. Deze samenwerking is een opvolging van de ‘Composition & Dot Pattern’ Pack die het duo eerder dit jaar uitbracht.

De Eames x Reebok ‘Coloring Toy’ is geïnspireerd door een teken- en bouwpakket voor kinderen dat Eames creëerde in 1955. Het idee achter de sneaker is hetzelfde als bij de originele Coloring Toy. Dragers worden aangeraden om zelf de open vakken in te kleuren en er hun eigen creatieve spin aan te geven.

Volgend in de collectie is de Eames x Reebok ‘Rosewood’. De sneaker is geïnspireerd door de iconische Eames Lounge Chair en bijbehorende Ottoman. De fauteuil was ontworpen in 1956 en heeft de naam ‘Eames’ wereldberoemd gemaakt. De leren upper en overlays bevatten een all-over print van een ‘Rosewood’ patroon, wat ook te vinden is op het houten paneel van de Lounge Chair.

Als laatste in de collectie is er het Eames x Reebok ‘Elephant’ pack. De collectie bestaat uit drie verschillende colorways. De sneakers bevatten elementen van de ‘Elephant toy’ dat is ontworpen door Eames in 1945. Het pack bestaat uit sneakers in de kleuren rood, grijs en limoen. De colorway bekleedt heel de schoen, van de zool tot de olifant op de veters.

De Eames x Reebok ‘Coloring Toy’ is verkrijgbaar 2 juni, de ‘Rosewood’ colorway 9 juni en de ‘Elephant’ pack 21 juni op Reebok.com. Hou onze releasekalender en Instagram in de gaten voor verdere updates over de release.