Skip to content
Staff Picks

Een top 10 populaire en praktische outdoor sneakers

16 februari 2023 08:16
Een top 10 populaire en praktische outdoor sneakers

Ook tijdens nat en vies weer gaat het leven gewoon door. Dat betekent dus ook dat jij je niet laat stoppen om te sporten bij slecht weer. Al helemaal niet als je jouw voeten gewoon droog kunt houden. Denk bijvoorbeeld aan gorpcore sneakers, een stijl gericht op het dragen van utilitaire, functionele en outdoor geïnspireerde schoenen. Om het jou makkelijk te maken hebben wij voor jou tien van de populairste sneakers voor outdoor hiking en wandelingen op een rijtje gezet!

Karhu Fusion XC ‘Gunmetal’ – F830001

De Karhu Fusion XC 'Gunmetal' outdoor sneakers hangend aan een persoon
43einhalb
De Karhu Fusion XC 'Gunmetal' outdoor sneakers aan voet perspectief

We trappen de lijst af met de Karhu Fusion XC ‘Gunmetal’. Deze outdoor geïnspireerde sneaker biedt dé oplossing voor optimaal comfort tijdens een stevige hike of wandeling. De liefde en bewondering voor het buitenleven van Karhu is vandaag de dag nog steeds terug te zien in het ontwerpproces. Zo is de Fusion XC ‘Gunmetal’ onder andere voorzien van HydroGuard®, een ademend en bovendien waterdicht membraan om jouw voeten koel en droog houden. De extra comfort ontstaat door het gebruik van nylon mesh met suède overlays.

Karhu Fusion XC 'Gunmetal'

F830001 · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

GORE-TEX x Nike ACG Air Zoom Gaiadome ‘Black’ – DD2858-001

Gore-Tex x Nike ACG Air Zoom Gaiadome 'Black' outdoor sneakers
Nike
Gore-Tex x Nike ACG Air Zoom Gaiadome 'Black' outdoor sneakers met water

Een sneaker die ook zeker niet mag ontbreken in deze lijst is de GORE-TEX x Nike ACG Air Zoom Gaiadome ‘Black’. De GORE-TEX branding op de hak van een Nike-sneaker is bijna niet meer weg te denken en voor vele een must have geworden voor hun outdoor sneaker collectie.

De grote lamellen die zijn afgestemd op steile berghellingen bieden je de mogelijkheid om te klimmen op plekken waar je waarschijnlijk niet zou moeten zijn. Daarnaast zorgt de Zoom Air demping voor extra comfort. Het duurzame Trailframe onder de voet zorgt bovendien voor stabiliteit op verschillende terreinen en versterkt de high-impact zones. Of je nu gaat wandelen, hiken of backpacken, ze zijn ready voor alles wat je buiten wilt doen!

Gore-Tex x Nike ACG Air Zoom Gaiadome 'Black'

DD2858-001 · Prijs vanaf €110,-

Naar alle aanbieders

Salomon Advanced XT-6 ‘Beluga’ – L47305600

Salomon Advanced XT-6 'Beluga' outdoor sneakers voor- en zijaanzicht
FOOTDISTRICT
Salomon Advanced XT-6 'Beluga' outdoor sneakers bovenaanzicht

Niet voor niets is deze trailrunner van Salomon de favoriete sneaker van topatleten. Met de Salomon Advanced XT-6 ‘Beluga’ beschik je namelijk over een betrouwbare sneaker, ongeacht het weer of de ondergrond. Door de Contagrip buitenzool kan deze outdoor sneaker zich aan alle omstandigheden aanpassen. Dit is mogelijk doordat de zool steunt op een nauwkeurige mix van dichtheid, samenstellingen en geometrie. Het nylon mesh bovenwerk is bovendien voorzien van een slijt- en waterbestendige TPU film.

Salomon Advanced XT-6 'Beluga'

L47305600 · Prijs vanaf €227,-

Naar alle aanbieders

HOKA ONE ONE M Anacapa Low GTX – 1122017

HOKA ONE ONE M Anacapa Low GTX outdoor sneakers zij- en vooraanzicht
END.
Details van de logo's van de outdoor sneaker HOKA ONE ONE M Anacapa Low GTX en GORE-TEX

Een sneaker gemaakt met verantwoordelijke materialen in gedachten: de HOKA ONE ONE M Anacapa Low GTX. Met de Anacapa Low GTX biedt Hoka een outdoor schoen voor degenen die waarde hechten aan avontuur en milieu. Want naast de waterdichte en ademende functies, is het gemaakt van gerecyclede en betrouwbaar verkregen materialen.

HOKA ONE ONE M Anacapa Low GTX

1122017-OSMS · Prijs vanaf €280,-

Naar alle aanbieders

ASICS GEL-1090 Piedmont Grey – 1203A241.020

ASICS Gel - 1090 Piedmont Grey outdoor sneakers aan voet perspectief
Asphaltgold
ASICS Gel - 1090 Piedmont Grey details

De GEL-1090™ hardloopschoen uit het jaar 2003 heeft een modern uiterlijk gekregen, met behoud van zijn kenmerkende designdetails. Zo heeft de sneaker nu een vereenvoudigd bovenwerk, gecombineerd met invloedrijke kenmerken zoals de tijgerklauw op de neus en hiel.

Het indrukwekkende ontwerp van deze retro hardloopschoen van ASICS is geïnspireerd door de lijnen van een motor en benadrukt hiermee het idee van snelheid. Ook lopen er vloeiende, gebogen lijnen langs de tussenzool. De GEL™-technologie in de hiel zorgt daarnaast voor demping om extra comfort te garanderen. Door het originele uiterlijk te combineren met verbeterde functionaliteit dankzij extra comfort en demping, is de GEL-1090 Piedmont Grey hiermee de moderne versie van de GT-1000™ collectie.

ASICS Gel - 1090 Piedmont Grey

1203A241.020 · Prijs vanaf €95,-

Naar alle aanbieders

Nike ACG Air Mada Low ‘Hemp’ – DQ5499-200

Nike ACG Air Mada Low 'Hemp' outdoor sneakers voor- en zijaanzicht
FOOTDISTRICT
Nike ACG Air Mada Low 'Hemp' veters en treklipjes

Of je nu over rotsblokken springt of door gleufcanyons klautert, met de Nike ACG Air Mada Low ben jij ready voor de natuur! De robuuste buitenzoolconstructie en het lichtgewicht bovenwerk van leer en textiel maakt namelijk van jouw avontuur hun opdracht. Gecombineerd met de grote noppen, Air demping en grote lamellen heb jij altijd tractie op verschillende ondergronden.

Niet te vergeten zijn de ronde veters en treklipjes! De veters zijn gemakkelijk te strikken met handschoenen aan. Met de treklipjes kun je gemakkelijk de sneakers aan- en uitrekken en bovendien vastmaken aan je rugzak. Tot slot is de Nike ACG Air Mada verkrijgbaar in verschillende colorways!

Nike ACG Air Mada Low 'Hemp'

DQ5499-200 · Prijs vanaf €38,-

Naar alle aanbieders

New Balance 610 ‘Aluminum’ – ML610TAC

New Balance 610 'Aluminum' outdoor sneakers voor- en zijaanzicht
size?
Details van de New Balance 610 'Aluminum'

De New Balance 610 maakt je klaar voor jouw volgende outdoor activiteit. Geïnspireerd door de trails, beschikt deze outdoor sneaker over een overvloed aan functies, synthetische overlays en ademend mesh. Het ontwerp wordt afgemaakt met de kenmerkende “N”, die de pasvorm overlapt met het karakteristieke merksymbool. Een C-CAP tussenzool decoreert de laterale zijde van de schoen met een hoog niveau van demping en wordt ondersteund door de rubberen zool onder de voet.

New Balance 610 'Aluminum'

ML610TAC · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders

adidas Originals Hyperturf Adventure ‘Multicolor’ – GX4487

Zij- en vooraanzicht adidas Originals Hyperturf Adventure 'Multicolor' outdoor sneakers
BSTN
Veters en details van adidas Originals Hyperturf Adventure 'Multicolor'

Je prestaties in de outdoors verbeteren en tegelijk bijdragen aan het milieu? Dat kan met de adidas Originals Hyperturf Adventure! Deze outdoor sneaker is namelijk deels gemaakt van gecertificeerd gerecycled materiaal. Dankzij de specifieke plaatsing en vorm van de grepen op de buitzenzool en materialen zoals de adidas TRAXION®-technologie, beschik je over maximale tractie en vertrouwen bij elk stap op zacht oppervlak.

adidas Originals Hyperturf Adventure 'Multicolor'

GX4487 · Prijs vanaf €48,-

Naar alle aanbieders

Saucony OG ProGrid Triumph 4 Gorpcore – S70758-1

Saucony OG ProGrid Triumph 4 Gorpcore in outdoor omgeving
Asphaltgold
Saucony OG ProGrid Triumph 4 Gorpcore close up in outdoor omgeving

Ben jij een grote gorpcore liefhebber? Sta dan even extra lang stil bij de Saucony OG ProGrid Triumph 4 Gorpcore. Deze outdoor/gorpcore sneaker voldoet aan de belangrijkste behoefte: praktisch gebruik in de huidige tijdgeest! Hier wordt de technologie uit 2007 behouden, maar gecombineerd met een moderne look. Zo houden CORDURA® materialen, rubberen details, vetersloten en zwarte overlays jou op de been en zorgen ze tegelijkertijd voor een uniform ontwerp.

Saucony OG ProGrid Triumph 4 Gorpcore

S70758-1 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders

Nike Zoom Vomero 5 ‘Cobblestone’ – FB8825-001

De outdoor sneaker Nike Zoom Vomero 5 ‘Cobblestone’
BSTN
Details van de outdoor sneaker Nike Zoom Vomero 5 ‘Cobblestone’

We sluiten de lijst af met de Nike Zoom Vomero 5 ‘Cobblestone’. Deze sneaker beschikt over tal van sportieve mogelijkheden, maar kreeg al snel bekendheid vanwege zijn lifestyle design. Zo wordt de outdoor sneaker gekenmerkt door een mesh bovenwerk en overlays van leer en kunststof, die neutraal van kleur zijn. Dit wordt verder gecontrasteerd door pastelgroene spetters op de tong en zool.

Binnenin zorgen de Nike cushlon foam en Zoom Air demping voor continue comfort. Dit samen maakt het een must have voor jouw outdoor sneaker collectie! Daarnaast is de Nike Zoom Vomero 5 collectie in vele kleuren beschikbaar. Wij hebben voor jou een overzicht met alle informatie van alle colorways op een rijtje gezet!

Nike Zoom Vomero 5 'Cobblestone'

FB8825-001 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

Dat was een top 10 populaire outdoor sneakers. Welke was jouw favoriet? Graag meer outdoor sneakers bekijken of op de hoogte blijven van komende releases? Download dan onze Sneakerjagers app!