Skip to content
Brand

De verschillende colorways van New Balance 550 bij StockX

25 oktober 2021 21:00
De verschillende colorways van New Balance 550 bij StockX

De New Balance 550 is terug van weggeweest en heeft in 2021 een hoop colorways gekregen. Het paartje was ontworpen als basketbalschoen en is tegenwoordig geliefd als lifestyle sneaker. Ook is dit model verkrijgbaar op StockX.

Geschiedenis New Balance 550

New Balance werd in 1906 opgericht door William J. Riley. In de eerste jaren richtte het merk zich voornamelijk op ondersteunende schoenen voor mensen met voetproblemen.

In 1934 ging Riley samenwerken met Arthur Hall die modellen ontwierp voor werknemers die de hele dag stonden of in de weer waren. New Balance begon in 1941 met het ontwerpen van sportschoenen voor sporten als basketbal, voetbal en hardlopen.

New Balance 550
De New Balance 550 2020 l Foto van New Balance

De New Balance 550 kwam in 1989 voor het eerste uit. De sneaker was oorspronkelijk ontworpen als basketbalschoen en werd origineel de ‘P550’ genoemd. Het model heeft een laag silhouet en bestaat uit premium leer. Ook het bekende N-logo is op het middenpaneel gedrukt en geeft de sneaker een retro look.

In 1989 stond New Balance voornamelijk bekend om hun hardloopschoenen. Modellen als de 990 en de 1500 waren erg geliefd en toen de 550 op de markt kwam, werd deze niet met open armen ontvangen. De 550 was dus niet erg populair behalve in Europa, waar de sneaker wél aansloeg.

New Balance 550 comeback in 2020

Zo’n 30 jaar na de eerste release van de 550, maakte de sneaker in 2020 zijn comeback. Het retro paartje werd door kledingwinkel Aimé Leon Dore opnieuw op de mark gezet. De winkel uit New York heeft al meerdere keren samengewerkt met New Balance en kwam in oktober 2020 met de vernieuwde NB 550.

New Balance 550 Aimé Leon Dore
Foto van Aimé Leon Dore

Oprichter van Aimé Leon Dore, Teddy Santis, is zelf groot basketbal fan en wou het model de modewereld inbrengen. “Took us a couple years and a lot of work to bring this shoe back,” vertelde de ontwerper op social media. “Everything about the 550’s and what they represented felt like this would be the perfect romance to activate SONNY and the ALD grassroots basketball program.”

In de eerste campagne is basketbal Team SONNY te zien in de New Balance paartjes (zie foto hierboven). Dit basketbal team uit New York wordt geleid door Kenny Satterfield. Satterfield was een oud NBA-speler en speelde lange tijd voor de Cincinnati Bearcats. In de eerste campagne werden vier colorways uitgebracht. Deze waren op de Instagram van Aimé Leon Dore voor het eerste aangekondigd.

Verschillende colorways 550 op StockX

De eerste New Balance paartjes kregen vier verschillende colorways. Hierin kwamen de retro kleuren groen, blauw, rood en grijs naar voren. Alle vier de sneakers hadden een vergeelde zool, wat de modellen een vintage look gaf.

Al snel na de eerste release werd het paartje positief ontvangen en in 2021 kwam Aimé Leon Dore met nieuwe colorways van het model. Hierin kregen de N-logo’s een geel en rode kleur maar behield de sneaker zijn huidige design. Ook de merken Size? en AURALEE kwamen met hun eigen ontwerpen van de New Balance 550.

New Balance 550 AURALEE
De New Balance 550 x AURALEE 2021 l Foto van AURALEE

Tegenwoordig is de 550 weer helemaal terug van weggeweest. De sneaker die oorspronkelijk als basketbalschoen ontworpen is, is tegenwoordig een geliefde sneaker geworden. Op StockX zijn deze 550 modellen allemaal verkrijgbaar. Daarnaast checkt StockX ook alle items die zij binnenkrijgen en zijn de New Balance gegarandeerd authentiek.

StockX Authentication

Check op StockX de verschillende colorways van de 550. Daarnaast heeft StockX ook een hoop andere New Balance modellen als de 990, 2002 en de 574.

Wil je meer van dit soort items lezen? Neem dan een kijkje bij onze andere blogs. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en blijf op de hoogte van de laatste updates en sneaker releases.