Sustainability

De vegan sneakers van Nae bieden het alternatief!

10 november 2020 10:14
De vegan sneakers van Nae bieden het alternatief!

Nae (No Animal Exploitation) is een Portugees veganistisch schoenenmerk, dat een eerlijk en diervriendelijk alternatief met respect voor het milieu erg belangrijk vind. Niet alleen richten ze zich op de natuurlijke en ecologische materialen die ze in hun producten gebruiken, maar ook op het ontwerp en kwaliteit. Lees hier alles over de vegan Nae sneakers.

Nae maakt moderne producten, gemaakt voor dagelijks gebruik. Alleen geproduceerd in gecertificeerde fabrieken in Portugal. Alle werknemers moeten worden gerespecteerd. Geen van de gebruikte producten is van dierlijke oorsprong of schaadt het milieu. De natuurlijke materialen die worden gebruikt zijn Pińatex, biologisch katoen, kurk, PET en veganistisch leer.

Materialen

Piñatex is een natuurlijke stof gemaakt van ananasbladvezels. De bladeren worden uit de ananasoogst gehaald, waarbij eventuele ongebruikte vezels als meststof worden herverdeeld.

Nae sneakers

Biologisch katoen wordt geteeld uit natuurlijke zaden en zonder het gebruik van pesticiden. Geïrrigeerd met 80% regenwater en geoogst van velden die regelmatig worden geroteerd. Het kurk wordt geoogst van kurkeiken en is 100% duurzaam. Het is waterdicht, hypoallergeen en voelt erg zacht aan. Hierdoor is het een perfect materiaal voor gebruik in schoeisel.

PET is, hoewel het nog steeds plastic is, zeer goed te recyclen. Wanneer het wordt afgebroken, kan het worden gerecycled tot kleding, accessoires en natuurlijke sneakers! Veganistisch leer is een luxe materiaal. Het is gemaakt van een mix van microvezels, waaronder katoen, polyester en nylon. Dit helpt miljarden dieren per jaar.

Vegan Nae sneakers

Een van onze favorieten van het Nae assortiment is de Reclaim Black Low Top. Zoals op de foto’s hier onder te zien is, zijn de Nae sneakers gemaakt met een gerecycled PET-top. Ze zijn voorzien van een vervaagd effect recyclinglogo op de zijkant, zijn gevoerd met 100% organisch katoen en zijn ontworpen met een 100% natuurlijke rubberen gevulcaniseerde zool. De veters zijn katoenen en hebben nikkelvrije oogjes. Daarnaast zijn de sneaker ook super comfortabel!

Aangezien alle producten van Nae zijn gemaakt van ecologische, duurzame en gerecyclede materialen, kun je genieten van het feit de je milieuvriendelijk bent, zonder dat je stijl moet inleveren. Shop Nae’s volledige assortiment HIER!

Sneakerjagers Pure

Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid en sneakers? Dan is Sneakerjagers Pure iets voor jou! In de podcast Sneakerjagers Pure praten we over duurzaamheid in de sneakerwereld. Bekijk de eerste afleveringen op YouTube of luister op Spotify.

Lees meer blogs op onze website. Bekijk hier ook de releasekalender, waar alle toekomstige sneaker releases te vinden zijn!

The Turnover