Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme New Balance 530 FAQ

21 januari 2023 21:44
De ultieme New Balance 530 FAQ

New Balance is tegenwoordig een steeds groter merk en is geliefd bij velen. Vooral het silhouet van de 530, die overal te zien is, zo ook op de voeten van onze favoriete influencers op Instagram. Maar wat weten we eigenlijk over het model, behalve dat de sneaker op dit moment erg gewild is?

43einhalb
Waar moet je op letten bij de New Balance 530?


Het eerste wat opvalt is de grote variatie in maten voor elke sneaker. New Balance produceert:

– Damesmodellen van EU 35 tot EU 45.5
– Herenmodellen van EU 36 tot EU 55
– Unisex modellen van EU 35.5 tot EU 55

Een ander opvallend kenmerk is dat shoppers niet alleen de lengte van de schoenen kunnen kiezen, maar ook de breedte van de nieuwe New Balance sneakers. Dit is wat New Balance zo bijzonder maakt in vergelijking met andere merken.

De New Balance 530 staat bekend om zijn true-to-size pasvorm en ongelooflijk comfortabele demping technologieën.

Waar kun je de New Balance 530 kopen?


Omdat de New Balance 530 zo populair is, kun je ze in veel winkels kopen. In onze sneaker collectie vind je verschillende colorways en een overzicht van alle winkels, maten en prijzen. Een van de populairste online retailers voor New Balance 530 is natuurlijk New Balance zelf.

New Balance W 530 'White & Grey'

MR530SG · Prijs vanaf €76,-

Naar alle aanbieders

New Balance 530 'Munsell'

MR530EMA · Prijs vanaf €84,-

Naar alle aanbieders
Hoe is de kwaliteit van New Balance?


New Balance is een van de weinige merken die nog in de VS produceert. Twee van hun fabrieken staan in Massachusetts en drie in Maine. Zij hebben er ook één in het VK (Flimby), en China is ook een contractproductielocatie geworden voor T-shirts en andere sportkleding.

New Balance zegt dat ze voor veel meer staan dan alleen sneakers. Ze komen op voor mensen die onbevreesd hun passies volgen en daarmee sport promoten. Ze willen ook het juiste doen voor mens en milieu door zinvolle verandering te stimuleren in gemeenschappen wereldwijd. “Het gaat om vandaag”.

Met name de “Made in USA”-schoenen worden door 219 arbeiders geproduceerd in een historisch bakstenen gebouw aan de oever van de Merrimack River. Het gaat met name om de New Balance 990, maar ook om andere sportschoenen en gepersonaliseerde sneakers uit het NB-assortiment.

New Balance 530
New Balance 530
Piotr Nowak
Wanneer is de New Balance 530 op de markt gekomen?


De New Balance 530 werd gelanceerd in 1992 en was ontworpen als een prestatiegerichte hardloopschoen. Door zijn eenvoudige ontwerp werd het een favoriet onder sneakerliefhebbers. Bovenal overtuigde hij met zijn hoogwaardige materialen zoals suède, leer en mesh.

Met welke technologie is de New Balance 530 uitgerust?


Ander opvallende kenmerken van de 530, zijn de speciale New Balance technologieën die in de kicks zijn verwerkt. De NB 530 maakt indruk met zijn ENCAP-middenzool en ABZORB-hakdemping.

Hoeveel kost de New Balance 530?


Normaal kost de New Balance rond de €100, maar wanneer jouw maat nog beschikbaar is kan je ze misschien ook in de sale krijgen. Omdat het silhouet zo populair is, ligt het voor de hand dat veel kleurstellingen snel uitverkocht zijn. Houd dus onze releasekalender in de gaten voor nieuwe versies.

Hoe stijlt u de NB 530?


Omdat de New Balance 530 een uniseks model is, kan hij zowel voor jongens als voor meisjes ideaal worden gestyled.

New Balance 530 Styling
@annowskim
New Balance 530 Styling
@behappy_harry_p
New Balance 530 Styling
@bilmen___
New Balance 530 Styling
@iamkellyelise