Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme UGG FAQ

1 augustus 2023 19:50
De ultieme UGG FAQ

We kennen allemaal de bekende UGG laarzen die je vaak op straat ziet, met name in de winter. Maar wist je dat UGG ook loafers, sandalen, sneakers, pantoffels en kleding maakt? In deze ultieme UGG FAQ beantwoorden we de meestgestelde vragen rondom de kleding en boots van UGG!

Welkom bij de ultieme UGG FAQ!

De geschiedenis van UGG laarzen

Het verhaal van UGG begon in 1978, aan de westkust van Amerika. De westkust werd, en wordt nog altijd, gedomineerd door surfers en Brian Smith zag dit als de perfecte kans om zijn sheepskin laarzen aan te verkopen. Hij zelf was helemaal weg van het zachte materiaal en zag in dat surfers ook behoefte hadden aan een gemakkelijke, warme boot voor wanneer zij het koude water uitkwamen.

UGG

In 1980 werd UGG een symbool voor de casual levensstijl in en vanuit Californië. In het begin waren de gevoerde schoenen alleen te vinden in surfwinkels langs de kust. Hoe kouder het werd, hoe meer skiwinkels potentie zagen in de warme laarzen en ook UGG in hun shop verkochten.

Eind jaren 90 ontdekten ook Hollywood’s grootste sterren de casual laarzen en werd het merk steeds bekender in de mode-industrie. Tegenwoordig zie je UGG’s in alle soorten en maten over de hele wereld.

De ultieme UGG FAQ

Laten we beginnen met de meest gestelde vragen over het merk UGG. Heb je nog andere vragen die we voor je kunnen beantwoorden? Stel ze ons gerust rechtstreeks op Instagram: @sneakerjagers!


Hoe maak je UGG’s schoon?

Voordat je de UGG’s schoonmaakt, moet je ervoor zorgen dat het vuil helemaal droog is. Op die manier kun je het grove vuil beter verwijderen. Vervolgens kun je een natte spons nemen en de vieze boot voorzichtig nat deppen.

Er is een speciaal wolwasmiddel verkrijgbaar, rechtstreeks bij UGG en bij andere retailers, die we zouden aanraden. Wrijf het wasmiddel zachtjes in en verwijder tot slot de wasmiddelresten met een schone spons. Nog een tip: vul je UGG’s met krantenpapier wanneer je ze niet draagt, zodat ze hun vorm niet verliezen.


UGGS
Zijn UGG’s waterafstotend?

Nee, de meeste UGG-laarzen zijn niet waterafstotend. De boots zijn van echtleer en heeft microporiën die enerzijds lucht doorlaten en anderzijds water. We raden je daarom aan om je UGG-laarzen van tevoren te impregneren!


Vallen UGG’s op maat?

De UGG-laarzen vallen precies op maat. Voor de UGG-slippers raden we een maat groter aan. De sneakers van UGG’s vallen precies op maat.


Moet je sokken dragen in UGG-laarzen?

De sheepskin die in de UGG-laarzen gebruikt wordt, heeft niet alleen de functie om je voeten warm te houden, maar ook om de temperatuur in balans te brengen. Daarom raadt UGG zelf aan om de laarzen zonder sokken te dragen. Of je ze wel of niet draagt, is aan jou.


Hoe duur zijn UGG’s?

De UGG boots kosten tussen de €75 en €200, afhankelijk van het model.


Wat betekent de afkorting UGG?

De naam UGG is geen afkorting, maar is een term woord uit de spreektaal van Australiërs en Nieuw-Zeelanders. De term wordt gebruikt om een bepaald type laars te benoemen.


Beeld BSTN
Houden UGG’s je voeten echt warm?

Veel modellen van UGGs houden je voeten goed warm. De modellen zijn gemaakt van lamsleer, dat veel warmte geeft, maar ook de temperatuur kan reguleren. Afhankelijk van je look kun je je UGGs laarzen ook in de zomer dragen.

Heb je nog vragen over andere sneakers of merken? Stel ze ons gerust via ons Instagram-account en we zullen ze beantwoorden in een andere FAQ. Je kunt alle andere FAQ’s hier vinden:

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date