Skip to content
Sneaker FAQ

De ultieme Air Jordan 2 FAQ

24 januari 2023 13:20
De ultieme Air Jordan 2 FAQ

Ondanks dat het in 2023 de 35e verjaardag van de Air Jordan 3 is, blijft de Air Jordan 2 ook dit jaar een veel voorkomend silhouet. Het verhaal van de sneaker ging van start in 1986 maar is niet altijd even populair geweest. De populariteit werd aangewakkerd door Virgil Abloh’s Off-White x Nike Air Jordan 2 Low pack in 2021.

In dit artikel beantwoorden wij de meest gestelde vragen over het silhouet!

Nike
Foto van Nike

De geschiedenis van de Air Jordan 2

Nike wilde na de Air Jordan 1 een schoen creëren die een meer luxueuze uitstraling had. Dit wilden zij bereiken met de Air Jordan 2 die in 1986 uitkwam. De strategie van Nike was om de meest exclusieve sneaker te maken met materialen van de hoogste kwaliteit.

De Air Jordan 2 is ontworpen door Peter Moore en Bruce Kilgore. Het eerste ontwerp had een bovenwerk van premium leer gemaakt van imitatie leguanenhuid, wat zorgde voor extra elegantie. Daarnaast werd de sneaker in Italië gemaakt, wat de strategie van Nike benadrukt. Bij het ontwerp was de kenmerkende Swoosh aan de zijkant verdwenen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de sport werd high-end mode gecombineerd met basketbal. Het is daarom geen verrassing dat Michael Jordan verschillende mijlpalen heeft bereikt terwijl hij de Air Jordan 2 droeg.

De Air Jordan 2 FAQ

Nu dat je meer weet over het silhouet, zullen we de meest gestelde vragen hieronder gaan beantwoorden.

Wat is de pasvorm van de Air Jordan 2?

In tegenstelling tot veel andere Air Jordan modellen valt de Air Jordan 2 true-to-size. Je kunt het paartje dus gewoon in je eigen maat shoppen!

Waar kun je de Air Jordan 2 kopen?

Je kunt de Air Jordan 2 bij veel verschillende retailers kopen. In onze sneakerzoekmachine kun je de naam van het model intypen en vervolgens tonen wij je waar de sneaker op dat moment verkrijgbaar is, hoeveel hij kost en welke maten nog beschikbaar zijn.

Hoe comfortabel is de Air Jordan 2?

De Air Jordan 2 is zeer comfortabel, dit komt doordat het silhouet gewatteerd is. Hierdoor heb je het gevoel alsof je op kussens loopt. Je kunt de sneakers de gehele dag dragen, zonder problemen te ervaren.

Hoe onderhoud je de Air Jordan 2?

Nike raadt het af om de Air Jordan 2 in de wasmachine te doen. Maak in plaats daarvan de sneaker regelmatig schoon met een sneakercleaner en een bakje met lauw water. Gebruik een borstel om het vuil weg te schrobben en maak het daarna droog met een microvezeldoek.

Is de Air Jordan 2 van Nike?

Air Jordan is een subcategorie van het merk Nike, die in 1984 in samenwerking met Michael Jordan is ontstaan. Het is een eigen productlijn die nog steeds behoort tot Nike.

Nog meer vragen?

Nu heb je antwoord gekregen op de meest gestelde vragen over de Air Jordan 2. Heb je nog meer vragen over andere silhouetten? Neem dan een kijkje op de Sneakerjagers nieuwspagina.

Bekijk de sneakerzoekmachine om verschillende Air Jordan 2 colorways te shoppen. Als je de nieuwste sneaker releases niet wil missen, kun je ons volgen op Instagram of regelmatig onze release kalender bekijken.