Upcoming

De Supreme x Nike Air Max 96 krijgt drie colorways

13 april 2021 10:00
De Supreme x Nike Air Max 96 krijgt drie colorways

Supreme en Nike hebben door de jaren heen al talloze collabs gehad die vaak binnen minuten uitverkocht raakten. De designs van de samenwerkingen waren altijd uniek: er werden gewaagde kleuren en prints gebruikt waardoor de sneakers altijd een statement waren. Voor hun nieuwste collab geldt dit niet anders, de twee merken hebben een design op de Air Max 96 ontworpen. Bekijk de eerste beelden van de Supreme x Nike Air Max 96 hier!

vogue
Image by Anton Corbijn (Vogue)

Supreme: van kleine skate store tot streetwear gigant

In 1994 opende Supreme een kleine skate winkel in Manhattan, New York. De winkel groeide in het begin uit tot een ontmoetingsplek voor skaters en lokale artiesten uit New York. Het ging zo goed, dat Supreme in 1998 drie andere stores in Japan opende en in 2004 begonnen ze ook hun tweede US locatie in Los Angeles. De winkel in LA was twee keer zo groot als die in New York en beschikte zelfs over een indoor skate bowl.

Het merk bleef groeien en inmiddels bestaan er twaalf locaties verdeeld over de wereld. Het merk heeft al vele samenwerkingen gehad met verschillende artiesten, fotografen en designers van kleding- en schoenenmerken waaronder Nike. Het legendarische skate merk is niet meer weg te denken uit de streetwear fashion scene.

supreme new york
Supreme store jaren ’90 by Rizzoli

Air Max 96

De Nike Air Max 96 debuteerde in het jaar 1996 en werd ontworpen door Sergio Lozano. Lozano werd bekend door het iconische design van de Air Max 95, die hij het jaar ervoor ontwierp. Voor de AM96 heeft hij inspiratie opgehaald van de Air Max 95. Zo heeft Lozano bijvoorbeeld de zool bijna hetzelfde gelaten: de Air Max Unit in de zool komt overeen. Voor de opvallende upper heeft hij inspiratie gehaald van stromende golven van de oceaan.

Nike air max 96
nike air bag sole
Images by Nike

Supreme x Nike Air Max 96

Supreme x Nike Air Max 96
Image via Instagram @dropsbyjay

De Supreme x Nike Air Max 96 zal verschijnen in drie verschillende colorways. Eén van die colorways zal waarschijnlijk deze donkerblauwe, deels suède upper zijn. Ook vallen de rode details meteen op. Het lijkt dat deze delen transparant zijn gemaakt. Verder lijkt er ook een zwarte variant te komen, die eveneens deze transparante delen bevat. Maar het is nog de vraag of deze designs volledig kloppen met de eindversies van de sneakers.

Supreme x Nike Air Max 96
Image via FullRess

Het is nog even afwachten welke kleuren de drie verwachte colorways precies gaan krijgen. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast dat Supreme de Air Max 96 heeft gekozen voor hun nieuwste samenwerking. De Supreme x Nike Air Max 96 pack zal waarschijnlijk nog in 2021 releasen, houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten om de exacte datum niet te missen! Download ook de Sneakerjagers App om een melding te krijgen wanneer een nieuwe sneaker releast!

Supreme x Nike Air Max 96
Image via Instagram @spicychickenwings

The Turnover