Skip to content
Upcoming

De South Park x adidas Campus 80 ‘Towelie’ is heerlijk zacht

8 april 2021 17:30
De South Park x adidas Campus 80 ‘Towelie’ is heerlijk zacht

adidas heeft door de jaren heen met vele merken samengewerkt: met bekende artiesten, kledingmerken maar zelfs ook met tv-shows. Op 20 april 2021 komt er een design uit op de Campus 80 in samenwerking met de bekende sitcom South Park. Voor het design is er niet gekozen voor een hoofdpersoon als inspiratiebron, maar voor een uniek karakter: Towelie. Bekijk de zachte South Park x adidas Campus 80 ‘Towelie’ hier!

campus 80 sneakers

South Park – Towelie

South Park is een Amerikaanse geanimeerde sitcom, ontwikkeld voor het tv-kanaal Comedy Central. De serie gaat over vier jongens: Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman en Kenny McCormick. In de afleveringen volg je hun levens in de stad South Park. De show werd berucht door de grove uitspraken over bijvoorbeeld godslastering en bevat donkere, surrealistische humor. Toch is de serie erg geliefd en heeft maar liefst 24 seizoenen.

Image via Giphy

Zoals eerder benoemd, is Towelie niet een hoofdpersoon van de serie maar komt voor in seizoen 5, aflevering 8. Wat opvallend is, is natuurlijk dat het een pratende handdoek is. In de aflevering ontdekken de jongens Towelie, die gemaakt is door de overheid en speciale krachten krijgt wanneer hij ‘high’ wordt.

South Park x adidas Campus 80

Voor het design is er gekozen om de klassieke Campus 80 als model te gebruiken. De sneaker is op het eerste gezicht tweekleurig gehouden. Zo bestaat de upper uit een lichtpaarse kleur en zijn er witte details toegevoegd op de schoen. Opvallend is het materiaal: het paars aan de buitenkant is van badstof gemaakt, waardoor het precies aanvoelt als een handdoek. Verder zijn er leren delen toegevoegd, bijvoorbeeld op de bekende adidas strepen, hak en binnenkant.

South Park x adidas
adidas towelie

Daarnaast zijn er kleine details toegevoegd die verwijzen naar Towelie. Natuurlijk zie je meteen de ogen van het karakter op de tong. Maar ook aan de binnenkant zijn bekende quotes van hem afgedrukt zoals: “I have no idea what’s going on” en “don’t forget to bring a towel”. Als extraatje krijg je sleutelhangers van de paarse handdoek bij de sneakers. Ook is er nog een verrassingselement: wanneer je de sneakers onder UV-licht houdt, worden de ogen rood zodat Towelie er stoned uit ziet.

South Park x adidas

Ben jij een fan van South Park en houd je van de karakteristieke Towelie? Dan zal dit zachte paarse paartje perfect voor je zijn. De South Park x adidas Campus 80 ‘Towelie’ zal beschikbaar zijn op 20 april 2021 om 10:00 uur voor €100 bij adidas. Benieuwd welke sneaker collabs er nog meer uitkomen? Check dan snel de Sneakerjagers Releasekalender!

South Park X adidas Campus 80s 'Towelie'

GZ9177 · Prijs vanaf €141,-

Naar alle aanbieders
South Park x adidas
Images by adidas