Skip to content
Newsfeed

De OG Nike Air Flight Huarache keert terug

10 september 2022 13:14
De OG Nike Air Flight Huarache keert terug

De Nike Air Flight Huarache maakt in 2023 zijn comeback. De klassieke basketbalschoen is binnenkort voor het eerst sinds 2014 weer in de winkelrekken te spotten.

De Air Flight Huarache, voor het eerst uitgebracht in 1992 en voor het laatst uitgebracht in 2014, is de basketbalinterpretatie van de Air Huarache van Tinker Hatfield. De sneaker maakt gebruik van de door Hatfield ontworpen Huarache-technologie. Samen met Eric Avans creëerden ze deze ultralichte, sock-like sneaker voor op het basketbalveld.

De schoen werd populair gemaakt door het “Fab Five” team van de Michigan Wolverines. Ook werd de sneaker gedragen door legendes als Scottie Pippen, Reggie Miller en in latere jaren ook door Kobe Bryant.

De foto’s in dit artikel zijn van de laatste 2014 release van de Air Flight Huarache. De sneaker komt echter volgend jaar, 2023, april uit in de originele ‘White/Varsity Purple-Royal’ en ‘Blue-Menta’ colorway. Voor zover nu bekend is zal het silhouet onaangeraakt blijven. De sneaker heeft een wit bovenwerk met een paarse en blauwe neopreen kraag. Het ontwerp wordt gecompleteerd door een zwarte hiel en enkelkooi.

Er is nog geen exacte release datum bekend, maar de Nike Air Flight Huarache zal in april 2023 in de schappen liggen voor ongeveer €125. Houd onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste releases. Check andere Huaraches met de button hieronder!

Flight Huarache