Skip to content
Newsfeed

De Nike Air Max BW ‘Rotterdam’ heeft een nieuwe releasedatum

12 oktober 2021 11:00
De Nike Air Max BW ‘Rotterdam’ heeft een nieuwe releasedatum

Rotterdam ontvangt zijn eigen paartje met de Nike Air Max BW ‘Rotterdam’. Het aankomend paartje geeft een eerbetoon aan de stad en is onderdeel van het ‘City Pack’ van Nike. De sneaker heeft een nieuwe releasedatum en zal op vrijdag 29 oktober 2021 gedropt worden.

Nike Air Max BW ‘Rotterdam’ | DJ9786-001

Mesh, leer en textiel. Dit zijn de materialen die op het bovenwerk van de schoen samenkomen. Het voorstuk van de sneaker is zwart. Op het bovenwerk is ook een lijn te vinden, deze is wit van kleur en matcht perfect met de hiel.

De sneaker brengt een ode aan Rotterdam. Zo lijkt de kleur groen op de kraag, de Swoosh en buitenzool te verwijzen naar de vlag van de Maas stad. De middenzool is wit, hierin is het Air Unit te vinden.

Verder is ‘220BM’ op de tong te lezen, dit staat voor ‘220 Beats Per Minute’ en verwijst naar de Rotterdamse hardcore cultuur uit de jaren 90. Dit speelde een grote rol in het nachtleven van de havenstad. Ten slotte kun je op de hak ‘Rotterdam’ in het wit lezen.

Naast de stad Rotterdams bestaat het City Pack van Nike ook uit een paar andere steden. Zo heeft Nike meerdere varianten van de Air Max BW uitgebracht en zijn deze geïnspireerd op de steden Los Angeles, Lyon en Beijing.

Volgens de geruchten zou de Nike Air Max BW ‘Rotterdam’ op zondag 17 oktober 2021 gereleased worden. Nu heeft het aankomend paartje een nieuwe releasedatum gekregen en zal de sneakerop vrijdag 29 oktober 2021 gedropt worden.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste sneaker nieuws en releases? Download dan de Sneakerjagers app en volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Nike Air Max BW 'Rotterdam'
Nike Air Max BW 'Rotterdam'
Nike Air Max BW 'Rotterdam'
Nike Air Max BW 'Rotterdam'