Skip to content
Upcoming

De Nike Air Max 1 line-up voor 2022 is uitgelekt

15 januari 2022 12:00
De Nike Air Max 1 line-up voor 2022 is uitgelekt

De Nike Air Max 1 line-up voor 2022 is uitgelekt. Het document waar de illustraties van de verschillende colorways instaan is per ongeluk openbaar gemaakt. Het document laat zien dat Nike grote plannen heeft voor de Air Max 1 dit jaar.

35-jarig jubileum

Dat Nike grote plannen heeft voor het klassieke model dit jaar hadden veel sneakerfans al verwacht. In 2022 bestaat de Air Max 1 namelijk vijfendertig jaar.

Eén van de paartjes die opnieuw uitkomt dit jaar is de Nike Air Max 1 Crepe ‘Hemp’. Dit exemplaar kwam voor het eerst in 2004 uit en is nog steeds een groot collector’s item. De sneaker heeft op het bovenwerk een combinatie van jute, suède en leer. Het bovenwerk bestaat uit verschillende bruine tinten en heeft een felblauwe Swoosh. De re-release werd bevestigd toen de renders van dit paar ook in het uitgelekte document stonden.

Nike Air Max 1 Crepe 'Hemp'
Afbeelding via Brendan Dunne

Colorways

Naast de re-release van de ‘Hemp’ zijn er nog een hoop andere colorways verklapt. Het lijkt er zelfs op dat er een denim paartje zal uitkomen na de zomer. Elk element van het bovenwerk, behalve de veters, lijkt gemaakt te zijn van denim. Nike heeft een ‘Premium’ label gehangen aan dit exemplaar. Op de renders lijkt de zool vergeeld. Hoogstwaarschijnlijk krijgt dit paar een vintage uitstraling.

Nike Air Max 1 Denim
Afbeelding via Brendan Dunne

De safari print van Nike komt ook in 2022 terug. Vorig jaar zagen we de print nog op de Air Max 90, maar nu is de Air Max 1 aan de beurt. Op het paar zitten minder felle kleuren.

De safari print is tee zien op de mudguard en op de kraag. De hielkap heeft een olijfgroene kleur. De rest van de overlays hebben een lichtere kleur en de toebox is zelfs crème. De Swoosh op de zijkant heeft een lichtblauwe kleur gekregen. De mini Swoosh op de mudguard en op de hiel zijn in het zwart. De tong en de bovenste veterogen zijn bordeauxrood.

Nike Air Max 1 Safari
Afbeelding via Brandon Dunne

Dezelfde manier van color-blocking is terug te zien op twee andere leaks. Het ene paartje heeft meer aardetonen zoals bruin en groen op het bovenwerk. De Swoosh van dit paartje is in het paars en pakt meteen de aandacht.

Het andere paartje is wat zachter van kleur en gebruikt mesh op het bovenwerk in een lichte crème kleur. De mudguard en hielkap zijn lichtroze, net als de veters. De rest van de overlays hebben een blauwe kleur. Op de zijkant zit een groene Swoosh.

AM1 leak
Afbeelding via Brandon Dunne
AM1 leak
Afbeelding via Brandon Dunne

Women’s exclusive

In de line-up zit ook een women’s exclusive paartje. Deze Air Max 1 maakt gebruik van twee kleuren, wit en geel. De mudguard, Swoosh, veterogen, veters, Air Bubble en alle branding zijn in het geel. De basis van het paartje is wit. De overlays hebben een crème kleur.

Nike Air Max 1 women's exclusive
Afbeelding via Brandon Dunne

Air Max Day

Het laatste uitgelekte paartje heeft een wit met lichtgrijs kleurenschema. Aan de veters hangt een kettinkje met bedels. Op één van deze bedels staat ‘3.26’, net als op de tong. Op 26 maart is het Air Max Day. Het lijkt erop dat dit paartje dan zal releasen.

Air Max Day
Afbeelding via Brandon Dunne