Skip to content
Upcoming

De Nike Air Force 1 07 SE Low ‘Indigo’ en ‘Catechu’ voegen zich bij de Plant-Dye collectie

5 april 2021 11:00
De Nike Air Force 1 07 SE Low ‘Indigo’ en ‘Catechu’ voegen zich bij de Plant-Dye collectie

Nike Sportswear’s plant-dye collectie heeft al vele looks geïntroduceerd sinds de eerste verschijning in december 2020. Naast de Air Max’s en Nike Blazer breidt nu eindelijk ook de Nike Air Force 1 low ‘Flora Pack’-collectie zich uit. De twee colorways Catechu en Indigo zijn twee frisse verschijningen. Lees verder om meer informatie te krijgen over deze twee kicks.

Nike Air Force 1 07 ‘Indigo’ | CZ0269-100

Deze AF1 lijkt sprekend op de onlangs gedeelde LV8 Indigo Air Force 1 met stijlcode CZ0338-100. Toch is deze versie anders. Het bovenwerk bestaat voornamelijk uit canvas en kurk details. Daarnaast is de plant niet op de tong te zien, zoals de vorige Indigo. Deze nieuwe AF1 zet de Indigo plant in de spotlights, door deze groot af te beelden op het zijpaneel van het silhouet. De officiële naam van de plant is Indigofera Tinctoria, ook wel bekend als True Indigo.

Bij deze doordachte sneaker ondersteunen gerecyclede rubbers de voet. Deze rubberen buitenzool heeft een donkere kleur gekregen. Deze look doet ons heel erg aan aarde denken. De Swoosh heeft een frisse lichtblauwe obsidion kleur, die voor een fijn contract zorgen op het witte canvas en de bruine zool. Op de rechter hiel tab is de naam van de plant met extra informatie aanwezig en ook deze is in de lichte obsidion kleur bedekt.

Nike Air Force 1 07 'Indigo' | CZ0269-100
Nike Air Force 1 07 'Indigo' | CZ0269-100

Nike Air Force 1 07 SE Low ‘Catechu’ | CZ0269-101

De sneaker is van een lichtgewicht canvas materiaal gemaakt. De witte kleur overheerst op het silhouet, terwijl de roze en bruine tinten voor een mooi contrast zorgen. De Swooshes, branding op de tong en de bovenste hielpanelen hebben een roze ‘Light Sienna’ kleur gekregen. De Indiase acaciaboom, ook wel bekend voor zijn catechu-extract, is afgebeeld op de zijkant van de hiel.

Nike Air Force 1 07 SE Low 'Catechu' | CZ0269-101

Voor de veter dubrae, een deel van de hiel en buitenzool is kurk gebruikt, wat het op de natuur geïnspireerde thema nog versterkt. Hoewel de Indigo variant verschillend is qua textiel en plant plaatsing, hebben ze sneakers beide een felgele binnenzool. Verder is ook hier de naam van de plant te zien op de rechter hieltab. Deze staat op de hiel samen met extra informatie zoals de wetenschappelijke naam, plaats van herkomst en het gebruik.

Nike Air Force 1 07 SE Low 'Catechu' | CZ0269-101
Nike Air Force 1 07 SE Low 'Catechu' | CZ0269-101

Release informatie

De sneakers lijken op 29 april 2021 uit te komen. De sneaker zal te koop zijn via Nike en geselecteerde retailers. We houden jullie informed over deze release. Check tot die tijd onze releasekalender en nieuwpagina! Wie weet zitten er nog wat sicke patta’s tussen die jij nog niet kent.