Skip to content
Newsfeed

De New Balance ‘Yurt’ met Salehe Bembury komt in 2021 uit

7 september 2021 16:12
De New Balance ‘Yurt’ met Salehe Bembury komt in 2021 uit

Eind augustus 2021 kregen we de eerste beelden van de New Balance 574 “Yurt” te zien. Deze sneaker is in samenwerking met footwear designer Salehe Bembury en is niet de eerste collaboration van deze twee. Zo bracht New Balance in 2021 ook al een New Balance 2002R uit in samenwerking met Bembury.

Salehe Bembury en New Balance

Salehe Bembury is voor de vierde keer in zee gegaan met New Balance. Dit keer heeft hij samengewerkt aan de New Balance 574. De eerste beelden van deze samenwerking doken eind augustus op. De sneaker heeft in vergelijking met de eerdere samenwerkingen met Salehe Bembury erg neutrale kleuren en is gemaakt van suède en textiel. Het model van de sneaker is geïnspireerd door een yurt. Dit is een traditionele tent die voornamelijk door nomaden werd gebruikt. Salehe Bembury blijft met dit ontwerp dicht bij zijn interesse in de natuur.

Salehe Bembury is een grote naam in de sneakerwereld. De ontwerper maakte in 2015 zijn grote doorbraak en begon zijn samenwerking met YEEZY. Samen met Kanye West werkte hij aan de Yeezy Boost 750 en de Yeezy Boost 350 V2. Na zijn samenwerking met Kanye begon hij als footwear designer bij Versace. Sindsdien is Bembury niet meer weg te denken uit de sneakerwereld.

In 2020 werd de Salehe Bembury x New Balance 2002 uitgebracht. Deze sneaker was geïnspireerd door de Antelope Canyons in Arizona en had hier ook zijn colorway aan te danken. Begin 2021 postte Bembury een Instagrambericht waarom hij zijn ontwerp voor de New Balance Test Run Project 3.0 liet zien. Opvallende hierbij was de zak om de sneaker heen met de tekst “Finder’s keepers”. Dit samen met de poster van dit model duidde erop dat Bembury een aantal exemplaren door Los Angeles zou verstoppen.

Eind juni 2021 kwam er opnieuw een samenwerking van New Balance en Bembury. De 2002R kreeg een make-over en op 25 juni 2021 werd de Salehe Bembury x New Balance 2002R ‘Water Be The Guide’ released.

New Balance 574 “Yurt”

De Salehe Bembury x New Balance 574 “Yurt” heeft een uniek silhouet. De sneaker bestaat uit verschillende materialen zoals suède, textiel en mesh. Het suède op de sneaker is wat grover dan normaal en de colorway van de sneaker bestaat uit verschillende grijstinten.

De zool van de sneaker is ondersteund met een ABZORB-middenzool. Een technologie van New Balance waarbij de zool bestaat uit een combinatie van rubber en foam. Aan de zijkanten van de zolen zijn lichtgrijze kiezelachtige elementen toegevoegd. De grove buitenzool is zwart en op de hiel is een ventilatieopening te zien. Dit ventilatiesysteem is speciaal ontworpen voor deze samenwerking en zou bij iedere stap lucht laten ontsnappen.

Op de tong is het label van New Balance te zien. Ook is de naam van de sneaker “Yurt” op het label gedrukt. Het New Balance logo is in het grijs op de zijkanten van de sneaker gestikt. Boven het logo zit een label met de naam van Salehe Bembury erop.

De exacte datum van deze sneaker release is nog onbekend. Wel zal de sneaker in 2021 nog uitgebracht worden. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe sneaker releases? Download dan de Sneakerjagers app en mis geen enkele release! Volg ons ook op Instagram, YouTube en Twitter.

Foto’s van Salehe Bembury