Skip to content
Newsfeed

De New Balance XC-72 krijgt een kleurrijke uitvoering

13 augustus 2021 10:27
De New Balance XC-72 krijgt een kleurrijke uitvoering

De New Balance XC-72 is een nieuw silhouet van het Amerikaanse sportmerk. Dit model is geïnspireerd op raceauto’s.

Eerder in augustus zagen we dat het luxe modemerk Casablanca al een grote interesse had in dit nieuwe silhouet. Samen met New Balance zullen deze twee merken drie verschillende colorways uitbrengen van dit model. Voor dat deze samenwerking zal releasen, brengt New Balance het silhouet uit met een kleurrijk bovenwerk.

New Balance XC-72 | UXC72BC3

Het XC-72 model heeft een bovenwerk van mesh en suède. Het mesh op de zijkanten is lichtblauw. De suède overlays rondom de neus zijn wat donkerder blauw. Op de hiel zit een blauwe heeltab van mesh. Hier overheen zit een zwarte overlay van suède.

De ‘N’ op de zijkant is gemaakt van leer in een lichte crème kleur. De overlays rondom de tong en veters zijn in dezelfde kleur als de ‘N’, maar dan in het suède.

De tong is het meest opvallende element van deze colorway. De tong is namelijk geel en ruiger afgewerkt. De kleur loopt over in een lijn over de neus en over de buitenzool. Hierdoor is er een split design gemaakt van de buitenzool. De binnenkant van de buitenzool is zwart en de buitenkant is bruin.

Rondom de hak zit een rubber element. Dit element heeft de look van een autoband. Daaronder zit de middenzool. Deze middenzool steekt uit en vormt de ‘bumper’ van de sneaker. Bekijk de beelden van dit model hier onder.

De New Balance XC-72 komt uit op vrijdag 20 augustus om 09:00 uur. Is dit model wat voor jou en wil je deze release niet missen? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.

New Balance XC-72
New Balance XC-72
New Balance XC-72
New Balance XC-72
New Balance XC-72