Skip to content
Editorial

De meest opvallende fits en optredens tijdens Coachella 2023

24 april 2023 15:43
De meest opvallende fits en optredens tijdens Coachella 2023

Het tweede weekend van een van ’s werelds grootste festivals Coachella zit erop. In de afgelopen twee weekenden traden de grootste artiesten wereldwijd op. Met de headliners Bad Bunny, Blackpink en Frank Ocean, die het tweede weekend vervangen werd door het trio Fred again, Skrillex en Four Tet, was het festival er weer eentje voor in de boeken.

Coachella 2023

Misschien wel het bekendste festival sinds Woodstock; Coachella. Het festival werd in 1999 voor het eerst gehouden in California en is in de afgelopen twintig jaren uitgegroeid tot de trekpleister van de grootste artiesten en celebrities. Tickets zijn vrijwel onbetaalbaar en lastig te verkrijgen, maar mocht je ze ooit toch in handen hebben, staat je wat te wachten.

Coachella 2023
Beeld: Coachella

In de weekenden van 14 t/m 16 april en 21 t/m 23 april 2023 vond het festival plaats in de Empire Polo Club in Indio, Californië. De headliners van dit jaar waren Bad Bunny, Blackpink en Frank Ocean. Naast de headliners waren artiesten als Calvin Harris, Metro Boomin, Rosalía, Kaytranada, Labrinth en Pusha-T ook te zien op de verschillende podia, om er maar een paar op te noemen.

Naast de vele, bijzondere optredens staat Coachella ook bekend om de outfits die men aantrekt naar het festival. Celebrities, influencers en artiesten halen alles uit de kast om er zo uniek mogelijk uit te zien. Ook op het podium verschijnen de beste fits en nog-niet-gereleasde sneakers. Hier enkele hoogtepunten van afgelopen weekenden Coachella.

Metro Boomin

Het eerste Coachella weekend begon goed. Op dag een trad de producer Metro Boomin op, die recent het album ‘Heroes & Villains’ releaste. De artiest uit Missouri zingt zelf niet in zijn nummers en vroeg daar de hulp van verschillende gastartiesten voor. Tijdens zijn set bracht hij Future, 21 Savage, Don Toliver, Diddy en The Weekend naar het podium.

Met nummers als “Superheroes”, “Creepin” en “Too Many Nights” van het nieuwe album en diverse oudere nummers als “Knife Talk” en “Mask Off”, was de set van Metro Boomin er eentje voor in de boeken. De opmaak van het podium en de verzameling van A-list artiesten tijdens zijn set, maakte het een uniek optreden voor de jonge producer.

Pusha T in adidas

Rapper Pusha T was ook aanwezig en trad beide weekenden op. De rapper bracht in 2022 zijn laatste album ‘It’s Almost Dry’ uit. Op het album werkte de rapper samen met artiesten Kanye West, Pharrell Williams, Don Toliver en Jay-Z. Tijdens zijn set kwamen nummers als “Diet Coke”, “When The Smoke Clears” en “Neck & Wrist” voorbij.

Pusha T x adidas Supernova Cushion 7 'Thorn'
Bron: @kingpush

Opvallend aan de set van Pusha T, waren de sneakers aan zijn voeten. De rapper heeft al meerdere samenwerkingen met adidas gehad in het verleden en was tijdens zijn optreden te zien in de nog niet gereleasde adidas Supernova Cushion 7 ‘Thorn’. Kort na zijn optreden deelde de rapper de eerste beelden van zijn opkomende collab op zijn Instagram. Lees hier meer over de release.

Bad Bunny in adidas

Bron: Jenn Five

De Puerto Ricaanse artiest Bad Bunny was headliner op dag een. Dit was de eerste keer dat een Latijns-Amerikaanse artiest de headliner was tijdens Coachella. De set was volledig in het Spaans en kwam met hits als “Te Boté”, “Me Porto Bonito”, “La Difícil”, “La Santa”, “Neverita” en “Si Veo A Tu Mamá”. Het optreden was uniek in zijn soort en werd als “historisch” gezien.

Naast het geven van een spectaculaire show, was ook de outfit van Bad Bunny een gesprekspunt van het eerste weekend. De artiest verscheen in een pufferjack van ERL in combinatie met de unreleased Bad Bunny x adidas Campus Light ‘Olive’. De artiest heeft al langer een samenwerking met adidas lopen en de Campus Light ‘Olive’ wordt in de komende weken van 2023 verwacht.

Bad Bunny x adidas Campus 'Wild Moss'

ID7950 · Prijs vanaf €145,-

Naar alle aanbieders

Rosalía en Rauw

Rosalía Vila Tobella, beter bekend als Rosalía, is een Spaanse zangeres uit Spanje. De artieste heeft samengewerkt met artiesten als Pharrell Williams en J. Balvin en bracht eind maart 2023 de EP ‘RR’ uit samen met haar verloofde Rauw Alejandro. Speciaal voor het eerste weekend van Coachella bracht ze Rauw naar het podium.

Rosalía is niet alleen vocaal enorm sterk, ook haar unieke vorm van dans en performance maakt haar een buitengewone artiest. Naast nummers als “La Fama”, “La Combi Versaci” en “Despachá” van haar recente album “Motomami”, waren het vooral de nummers die ze samen met Rauw deed, de meest bijzondere minuten van de set.

Labrinth brengt Zendaya op het podium

Misschien wel het hoogtepunt van het tweede weekend; Labrinth die Zendaya naar zijn set brengt. Voor “Euphoria” fans een historisch moment. In 2019 startte HBO samen met Zendaya de serie “Euphoria”. De serie toont de levens van tieners en staat bekend om de unieke make-up looks en visual effects. De serie heeft meerdere Golden Globe Awards, Emmy Awards en MTV Awards gewonnen. Zo won Zendaya de Golden Globe voor de beste actrice in een serie in 2023.

Artiest Labrinth schreef het album “Euphoria” voor de HBO-serie en scoorde hit na hit met nummers als “Still Don’t Know My Name”, “Never Felt So Alone” en “All For Us”. Voor zijn set bracht hij Zendaya naar het podium, die haar eigen verse heeft op het nummer “All For Us”. Een gastoptreden die niemand had zien aankomen, aangezien Zendaya al ruim zeven jaar niet meer optrad als zangeres.

Frank Ocean na zes jaar weer op het podium

Wat de historische terugkeer van Frank Ocean moest zijn, eindigde in een domper van het weekend. De Amerikaanse singer-songwriter bekend van nummers als “Chanel”, “White Ferrari” en “Thinkin Bout You” verscheen voor het eerst na zes jaar weer op het grote podium. Een hoogtepunt dus, althans, dat was de gedachte van vele fans.

Frank Ocean Coachella
Bron: Andy Abeyta

Het optreden van de artiest viel echter enorm tegen bij veel aanwezigen. Eerst werd door Coachella aangekondigd dat in tegenstelling tot de voorgaande optredens, de set van Frank niet te bekijken was via de online livestream. Nadat de artiest een uur te laat op kwam dagen, hij niet zijn nummers meezong en voornamelijk unreleased nummers afspeelde, in plaats van zijn klassieke hits, waren veel fans teleurgesteld.

Na het eerste weekend kondigde de artiest aan dat hij het tweede weekend van Coachella niet meer zal optreden wegens een blessure.

Fred again, Four Tet en Skrillex vervangen Frank Ocean

Fred Again Skrillex Four Tet Coachella 2023
Bron: Andy Abeyta

Kort na het bericht van Frank Ocean werd bekend gemaakt dat Blink-182 de vervangende headliner voor weekend twee zou zijn. De Amerikaanse punkrockband, bekend van nummers als “Adam’s Song”, “What’s My Age Again” en “Dammit”, kwam voor het eerst sinds weer 2015 samen en traden beide weekenden van het festival op.

Blink-182 was niet de enige vervangende headliner van de zondag. Na veel online commotie, werd het trio bestaande uit Fred again, Four Tet en Skrillex aangewezen als afsluiter van het festival. De drie DJ’s, bekend van nummers als “Baby Again..”, “Rumble” en eigen hits, sloten het festival in geheel eigen stijl af. Of je nu fan bent van house, techno of EDM-muziek, met Fred again, Skrillex en Four Tet op het podium is het lastig om stil te blijven staan.

Tijdens de set werden klassiekers als Taylor Swift’s “Love Story” en “Call Me Maybe” van Carly Rea Jepsen gemixt met de persoonlijke hits van de drie artiesten. De perfecte, chaotische set ging door tot na de eindtijd van het festival en werd door velen gezien als de beste afsluiter van de afgelopen drie dagen.