Skip to content
Upcoming

De iconische adidas Superstar schittert al ruim 50 jaar!

23 januari 2020 20:51
De iconische adidas Superstar schittert al ruim 50 jaar!

De adidas Superstar, wie heeft er geen paartje van dit iconische model van adidas in zijn of haar sneakercollectie gehad. Of het nu de klassieke white/black of black/white is, of een andere creative colorway, de adidas Superstar is van een sportschoen uitgegroeid tot een ware cult sneaker.

In de jaren 70 introduceerde adidas de Superstar voor op het basketbalveld. In de jaren 80 waren het de hiphophelden die van de Superstar als sportschoen een waar cult-icoon maakten. Tegenwoordig is de Superstar een echte lifestyle-basic en dit komt mede door het ontwerp die bekend staat als één van de meeste invloedrijke ontwerpen uit de hele sneaker geschiedenis.

Kareem Abdul Jabbar
Hip Hop legends Run D.M.C.

Het ontwerp bevat namelijk een schelpvormige rubberen toe-box waardoor het de bijnaam ‘shell shoe’ kreeg. Deze befaamde shell-toe is tot aan vandaag de dag behouden en zorgt zowel voor stijl als voor bescherming. Of je nu aan het feesten bent op een festival of gewoon overstraat loopt, je hoeft niet bang te zijn dat iemand op je tenen gaat staan. Net als het eerste model dat toen schitterde op het houten basketbalveld ruim 50 jaar geleden.

Naast de beroemde shell-toe wordt de Superstar ook gekenmerkt door de drie gekartelde strepen (three-stripes) en en het vierkante adidas Superstar-logo op de tong. Daarnaast maakt het klassieke silhouet, dat altijd in de mode is, gebruik van volnerleer dat zorgt voor comfort en een verbeterde levensduur.

Kortom. De Superstar is al ruim 50 jaar dé schoen voor changemakers. Ook in 2020 is het iconische shell-toe model met tijdloze 3-Stripes gemaakt voor creators die niet bang zijn om tegen de stroom in te gaan. Of het nu de klassieke OG colorways zijn of de collab tussen Mickey Mouse x adidas, de adidas Superstar is ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd.

Opzoek naar een paartje van de iconische adidas Superstar? Bekijk hier het gehele Superstar aanbod op Sneakerjagers.

adidas Superstar

adidas Originals Superstar 'White'

EG4958 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders
adidas Superstar

Adidas Superstar

 EG4959 · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders
adidas Superstar

adidas Superstar

EG4957 · Prijs vanaf €80,-

Naar alle aanbieders
adidas Superstar

adidas Superstar

EG4960 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders