Skip to content
Upcoming

De geschiedenis van de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Animal’

18 september 2018 15:47
De geschiedenis van de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Animal’

We kennen hem bijna allemaal, de Nike x Atmos Air Max 1 ‘Animal’, een van de meest wilde colorways van Nike. Deze colorway is officieel in 2 verschillende varianten uitgekomen maar er zijn ook samples.. Speciaal voor jullie hebben we alle varianten van de Nike x Atmos Air Max 1 ‘Animal’ op een rijtje gezet. Samples, F&F en released versies, er zijn eigenlijk een hoop variaties op de animals.

We beginnen met het eerste met wat achtergrond over de sneaker. De wilde colorway is te danken aan de hype van de Nike Air Max’s in de begin 2000s. In Japan was de Air Max 95 een enorme hype aan het einde van de 90’s. Hierdoor werd de Air Max in het algemeen ook goed opgepakt waardoor. Hirofumi Kojima, de directeur van de sneakerstore Atmos, kwam met het idee om de meest wilde Air Max colorway ooit te ontwerpen. De dierentuin werd voor hem een gigantische inspiratiebron. Zo gebruikte hij voor zijn eerste pack, de Zoo Pack, de dierenprinten van de zebra, tijger, luipaard en koe. De rode swoosh is te danken aan het feit dat de dieren carnivoren zijn. De groene branding op de heel staan voor de plantenetende dieren.

Dan komen we bij de variaties die er allemaal zijn van de Animals. In 2006 is de eerste Air Max 1 Animal uitgekomen. Van deze variant zijn echter wel nog 3 unreleased samples van. In 2018 is de Animal 2.0 uitgekomen. Deze 2.0 versie lijkt veel op de OG colorway, maar is toch anders. De witte toebox en wat sidepannels zijn zwart gemaakt en de dierenprintjes zijn net iets anders. Alle varianten kun je hieronder bekijken

Animal OG 2006

Images by @Mikee_Polo

Sample Grey Sole 2006

Pink Toebox Sample 2006

Images by @jwdanklefs

Sample Zebra toebox

2018 OG Release

Images by @koji198139

2018 F&F release

Zowel de 2006 als de 2018 releases zijn al lang uitverkocht. Wil je ze toch bemachtigen dan kan bij voor zowel de Air Max 1 ‘Animal’ 1.0 & de Air Max 1 ‘Animal’ 2.0 terecht bij Klekt!