Skip to content
Upcoming

De Game On expositie in Forum Groningen 🎮

26 september 2021 18:00
De Game On expositie in Forum Groningen 🎮

Game On, de grootste interactieve tentoonstelling over videogames, is vanaf 2 oktober 2021 te zien in Forum Groningen. Wij van Sneakerjagers mochten een bijdrage leveren aan deze expositie.

Game On: ervaar vijftig jaar aan videogames

Game On heeft de evolutie van videogames die de afgelopen vijftig jaar zijn uitgekomen gevolgd. Hierdoor bevat de tentoonstelling de grootste speelbare collectie ter wereld met meer dan honderdtwintig arcadekasten, handheld games en game consoles. Er zijn moderne consoles te vinden zoals de PlayStation 5, maar ook oudere zoals de Commodore 64 die in 1982 uitkwam.

Naast de meest unieke games spelen is er ook een verzameling van unieke objecten, schetsen en originele illustraties. Deze zijn te bewonderen tussen het spelen door en vertellen jou meer over het creatieve proces achter de productie van jouw favoriete games.

game on
Image by Dado Marietti

Vijftig jaar geschiedenis

In het najaar van 2021 is het precies vijftig jaar geleden dat de eerste commerciële videogame uitkwam. Dit spel heette Computer Space. Sinds deze release is het erg hard gegaan in de gaming-industrie en zijn er momenteel meer dan drie miljard gamers over de hele wereld.

De gaming-industrie is in deze vijftig jaar zo hard gegroeid dat het financieel meer waard is dan Hollywood en de sportwereld samen. Dit komt doordat zo veel mensen digitale spelletjes spelen zonder dat ze echt fanatieke gamers zijn. Ook mensen zonder gameconsoles spelen games op hun smartphone. In de App Store en Google Play Store zijn miljoenen spellen te vinden op welk interessegebied dan ook.

Sneakerjagers bij Game On

Wij van Sneakerjagers mochten een bijdrage leveren aan deze grote game tentoonstelling. Om de laatste vijftig jaar beter in beeld te brengen hebben wij een selectie van sneakers gecureerd die bij het desbetreffende decennia past. Zo worden je jeugdherinneringen, als je in deze tijd bent opgegroeid, op een speelse wijze ververst.

Uiteraard zijn het niet zomaar willekeurige schoenen. Om niet te veel te verklappen geven wij een voorbeeld van één paartje die vanaf 2 oktober 2021 in Groningen te bewonderen is. De Nike Mag uit 2011, waar maar 1500 paar van zijn gemaakt, heeft een interessant achtergrondverhaal.

De sneaker is geïnspireerd op de zelf-strikkende schoen uit Back of the Future II. Marty McFly reisde met de DeLorean in deze film naar de toekomst waar hij deze paartjes voor het eerst zag. McFly stopte zijn voet er in en gelijk werden de veters strakker zonder dat hij ze zelf hoefde te strikken.

back to the future
nike mag 2011
Image by Nike

Openingsweekend 2 en 3 oktober

Tijdens het openingsweekend op 2 en 3 oktober zijn er nog vele extra’s te beleven. Op de zaterdag kan jij jouw beste dansmoves laten zien tijdens de Just Dance-wedstrijd. Het hele weekend kan je Vakantieracer spelen in een mechanisch bestuurbare Fiat Panda. Ook zul je een hoop cosplayers tegenkomen die jouw favoriete spellen representeren.

game on forum groningen
Image by Forum

De Game On: Experience 50 years of videogames expositie is vanaf zaterdag 2 oktober te bezoeken in Forum Groningen. Wil jij weten wat voor games er te spelen zijn en welke sneakers er te bewonderen zijn? Koop dan gauw je kaartje via de knop hieronder. Voor de tentoonstelling is geen coronatoegangsbewijs nodig.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. Zo mis je nooit meer een nieuwe release.