Skip to content
Staff Picks

De Forum sneaker van adidas is in een nieuw jasje gestoken

2 september 2021 16:00
De Forum sneaker van adidas is in een nieuw jasje gestoken

De klassieker adidas Forum is terug en beter dan ooit. Dit klassieke paartje is een toevoeging aan iedere schoenenkast. De schoen die begonnen is als basketbalschoen staat bekend om zijn chunky uiterlijk is uitgegroeid tot een klassieker die tot op de dag van vandaag nog steeds relevant is. Aan de nieuwe versie van de Forum zijn een aantal aanpassingen gedaan.

De adidas Forum als basketbalschoen

De Forum komt uit de jaren tachtig en was lange tijd een geliefde basketbalschoen. In die tijd was de Forum een van de eerste basketbalschoen van adidas die in drie verschillende hoogtes beschikbaar was. Namelijk de High Forum, Mid en Low. Het bandje op de sneaker was zo ontworpen dat het basketballers hielp bij het voorkomen van een enkelblessure.

Sneaker ontwerper Jacques Chassaing bracht in 1984 de sneaker op de markt en dat zelfde jaar droeg Michael Jordan deze sneaker tijdens de Olympische trials in Amerika. Al snel was de sneaker ook in het straatbeeld terug te zien en werden de paartjes niet alleen meer gedragen door basketballers.

De nieuwe versie van de Forum

De nieuwste versies van de Forum zijn wederom weer in alle drie de hoogtes verkrijgbaar. De sneaker behoudt zijn klassieke look maar heeft hier en daar een paar kleine aanpassingen. Zo heeft de Forum een smallere neus gekregen en is het bandje op de sneaker afneembaar. Voor de rest is de schoen van stevig leer en heeft hij een grove zool. De strepen op de zijkant zijn hetzelfde gebleven en geven de sneaker een vintage look. De sneaker is gemaakt met gerecycled materiaal en is afgewerkt met premium suède.

De nieuwe smalle neus van de adidas Forum

Verschillende colorways

De Forum is in verschillende colorways te verkrijgen. De klassieke wit met marine blauwe colorway is in zowel de Low, Mid als High versie te verkrijgen en voor de dames is deze er ook in een Platform model. Bij adidas is het mogelijk om de Forum 84 High te personaliseren met jouw naam of nummer. De silhouetten van de nieuwe Forum behouden het kenmerkende X-detail en de logo’s op de sneakers zijn met goud afgewerkt.

De gouden details op de nieuwe Forum

Ben jij benieuwd naar de nieuwe versies van de adidas Forum? Bekijk deze nieuwe colorways op adidas en houd onze releasekalender in de gaten voor de nieuwste releases en updates.