Skip to content
Upcoming

De Converse x Rick Owens collectie is nu verkrijgbaar

27 juli 2021 14:00
De Converse x Rick Owens collectie is nu verkrijgbaar

Converse en Rick Owens hebben de handen in één geslagen. Rick Owens mocht twee nieuwe Chuck 70’s ontwerpen voor het merk. Beide modellen hebben een erg uniek uiterlijk.

Rick Owens

Rick Owens is een Amerikaanse modeontwerper en is geboren in 1961. In 1994 lanceerde hij zijn eigen kledinglijn. In 2003 verhuisde hij naar Parijs en bracht hij meer waarde aan zijn merk. Zijn merk werd namelijk een officieel bedrijf een jaar later.

Rick Owens’ merk heeft een alternatieve sfeer. Met zijn merk heeft hij verschillende prijzen gewonnen. In 2002 mocht hij de Perry Ellis Award in ontvangst nemen. Na een paar prijzen van de Council of Fashion Designer in America door de jaren heen kreeg Owens in 2019 de prijs voor Menswear Designer of the Year.

Door de jaren heen heeft Owens vijf kledinglabels onder zijn merk gecreëerd waaronder Rick Owens, DRKSHDW, Rick Owens Lilies, Slab en HUNRICKOWENS. In de DRKSHDW lijn zitten sneakers die erg op de sneakers van Converse lijken. Uiteraard hebben deze silhouetten een alternatieve twist.

Naast kleding ontwerpen heeft Rick Owens ook zijn eigen meubellijn ontworpen.

Image by Danielle Levitt

Converse x Rick Owens

Rick Owens heeft voor de samenwerking een hoge en een lage Chuck 70 gekozen. Met deze modellen kon hij losgaan en zijn handtekening duidelijk achterlaten. Voor zijn ontwerp heeft hij inspiratie genomen uit zijn eigen DRKSHDW sneakers die erg op Converse lijken.

TURBODRK Chuck 70 | 172344C

De hoge TURBODRK Chuck 70 valt gelijk op door de excentrieke details. De tong is hoger en langer dan normaal, wat je gelijk ziet. Het label op de tong is langer, waar de branding van zowel Converse als Rick Owens op staat.

De rest van het bovenwerk is hetzelfde als het bovenwerk van het klassieke silhouet die we kennen. De zool en toebox daarentegen is niet wat we gewend zijn. Normaal liep de toebox rond. Dit is aangepast naar een vierkante neus. Voor het eerst in honderd jaar is dit toegepast op de sneakers van Converse.

De middenzool heeft door de vierkante neus verschillende lagen. Dit versterkt de ruige uitstraling van het handschrift van Rick Owens.

De TURBODRK Chuck 70 High kost €170,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Converse x Rick Owens
TURBODRK Chuck 70
Converse x Rick Owens
TURBODRK Chuck 70

Rick Owens X Converse TURBODRK Chuck 70 Hi 'Black'

172344C · Prijs vanaf €170,-

Naar alle aanbieders

TURBODRK Chuck 70 | 172345C

In tegenstelling tot de hoge variant is de lage TURBODRK Chuck 70 in het wit. De opvallende details zijn wel hetzelfde. Op deze lage Chuck 70 zit een lange tong.

De ronde neus is op dit silhouet ook getransformeerd in een vierkante neus. Door het witte bovenwerk valt dit alleen minder op. De rubberen toe box en zool zijn namelijk in dezelfde kleur als het bovenwerk.

Op de hak staat zowel de branding van Rick Owens’ DRKSHDW als van Converse.

De TURBODRK Chuck 70 Low kost €165,00. Klik op de afbeelding om dit model te kopen.

Converse x Rick Owens
TURBODRK Chuck 70
Converse x Rick Owens
TURBODRK Chuck 70

Rick Owens X Converse TURBODRK Chuck 70 Lo 'Lily White'

172345C · Prijs vanaf €87,-

Naar alle aanbieders

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je meldingen aanzetten voor de releasekalender, maar je kan ook onze blogs lezen.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date