Skip to content
Where to Cop

De Converse x John Elliott collectie is nu verkrijgbaar

19 augustus 2021 21:00
De Converse x John Elliott collectie is nu verkrijgbaar

Converse en John Elliott hebben samen een kleine collectie ontworpen. In deze collectie zitten twee colorways van het Skidgrip model.

John Elliott

John Elliott is een modeontwerper en heeft zijn eigen merk ‘John Elliott Co’. Vanaf jongs af aan is hij geïnteresseerd in het ontwerpen van kleding en sneakers. Op zijn achtste stuurde hij al een brief naar Nike dat hij met hen wilde samenwerken.

Elliott wil met zijn merk essentials ontwerpen die er uitspringen. Zo ontwerpt hij jeans met een ongelooflijke wassing, vesten van hele goede kwaliteit en t-shirts die jarenlang meegaan. Hij experimenteert graag met textiel waardoor hij nieuwe en andere materialen kan ontwerpen.

Alle kleding van het merk van John wordt in Los Angeles geproduceerd. De materialen daarentegen worden over de hele wereld gevonden, waaronder Japanse selvedge denim.

In 2018 was het dan toch zo ver. John Elliott mocht samenwerken met Nike aan de M2K Tekno. Dit model verkocht snel uit en kreeg veel fans. In de volgende jaren heeft hij met het sportmerk samengewerkt aan de LeBron Icon en Vandal High. In 2021 is het tijd voor een samenwerking met Converse.

Collectie

Converse x John Elliott Skidgrip | 172577C

In de collectie zitten twee colorways van de Skidgrip. De print op het bovenwerk is geïnspireerd op patina. Dit is een vorm van koperroest en edelroest. Door te experimenteren met textiel heeft Elliott de imperfectie van deze roest na kunnen bootsen op het bovenwerk.

De bruine tinten geven de sneakers niet alleen een unieke uitstraling, maar ook een vintage look and feel. De branding van Converse en John Elliott staan op de tong en op de hak.

Dit model kost €130,00 en is verkrijgbaar via een klik op de afbeelding hier onder.

Converse x John Elliot Skidgrip bruin
Skidgrip bruin

John Elliott X Converse Skidgrip 'Antique White'

172577C · Prijs vanaf €29,-

Naar alle aanbieders

Converse x John Elliot Skidgrip | 172578C

De Skidgrip komt niet alleen in bruine tinten, maar ook in groene tinten. Deze colorway bootst de patina erg goed na, dit is meestal in de groene kleur van het vrijheidsbeeld in New York.

De ‘patina’ loopt niet alleen over het bovenwerk, maar ook de veters krijgen dit thema. Het gevlokte canvas van dit model krijgt een voelbare textuur.

Ook deze colorway kost €130,00 en is verkrijgbaar via een klik op de afbeelding hier onder.

Converse x John Elliot Skidgrip groen
Skidgrip groen

John Elliott X Converse Skidgrip 'French Oak'

172578C · Prijs vanaf €29,-

Naar alle aanbieders

Wil jij altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste sneaker nieuws? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je onze blogs lezen en de releasekalender regelmatig in de gaten houden.