Skip to content
Brand

De Converse x Feng Chen Wang Chuck 70’s zijn nu uit

19 oktober 2021 16:58
De Converse x Feng Chen Wang Chuck 70’s zijn nu uit

De samenwerking tussen Converse en Feng Chen Wang is op dinsdag 12 oktober uitgekomen. In de lijn zitten twee 2-in-1 Chuck 70’s.

Feng Chen Wang

Feng Chen Wang is een Chinese modeontwerpster en woont nu in Londen. Ze omschrijft haar eigen esthetiek als authentiek, multidimensionaal en toekomstig modern. Feng focust op de technische deconstructie van kledingstukken en creëert unisex kleding dat zowel functioneel is als conceptueel en persoonlijk. Alle items hebben een grote betekenis voor haar en delen elementen uit haar levenservaring.

Converse x Feng Chen Wang

Converse en Feng Chen Wang hebben twee Chuck 70’s uitgebracht met een uniek uiterlijk. Het concept van de twee kicks gaat over dualisme. Het ontwerp maakt gebruik van juxtapositie en stijve materialen die toch comfortabel zijn. De kicks hebben het doel om door te breken, om verder te gaan dan de structurele grenzen en culturen.

Het idee achter het ontwerp van deze paartjes is gefocust op cement. Cement is de metafoor voor de maatregelen van de pandemie en het vastzitten in jouw eigen bubbel. Feng wil dat men door deze bubbel heen breken met dit ontwerp.

Beide paartjes zijn gemaakt voor iedereen en zijn dus unisex.

Converse Chuck 70 2-in-1
Converse Chuck 70 2-in-1

Converse x Feng Chen Wang 2-in-1 Chuck 70 | 171837C

Eén van de twee colorways van de Converse x Feng Chen Wang samenwerking valt het meeste op en dat is de roze. Zowel het bovenwerk als de rubberen neus en de zool zijn zuurstokroze. Om het achterste deel van deze Chuck’s zie je nog een extra stuk zitten. Door dit element wordt de sneaker 2-in-1.

Het achterste deel heeft een lichte crème kleur. Deze lichte crème kleur loopt door over de middenzool. Het Converse logo aan de binnenkant van de enkel is op dit paartje in het zwart. Alle veterogen blijven zilver.

Wat de sneaker nog robuuster maakt is de zool. De zool is opgedeeld in verschillende lagen waardoor er een hoogte en dikte verschil ontstaat. De buitenzool is ook roze en hier zie je duidelijk het contrast tussen de zool lagen. Een goot loopt horizontaal en verticaal door de buitenzool.

Dit paartje kost €180,00.

Feng Cheng Wang Converse Chuck 70 2-in-1
Feng Cheng Wang Converse Chuck 70 2-in-1

Converse x Feng Chen Wang 2-in-1 Chuck 70 | 171838C

De tweede colorway uit de samenwerking van Converse en Feng Chen Wang is wat subtieler. Het bovenwerk van deze colorway is grijs met een melange van groen en zwart er doorheen. De dubbele achterkant heeft bij dit paartje dezelfde kleur.

In tegenstelling tot het andere kleurenschema zijn de veterogen een matte beige kleur. Hierdoor vallen de veterogen niet meteen op. De constructie van de zool is wel precies hetzelfde.

Op de hiel zitten twee lusjes waar je de veters doorheen kan wikkelen. Zo kan je een unieke look creëeren en is het handig als de veters wat te lang zijn voor jou.

Deze colorway kost ook €180,00.

Feng Cheng Wang Converse Chuck 70 2-in-1
Feng Cheng Wang Converse Chuck 70 2-in-1

Wil jij vaker op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de sneakerwereld? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app. In de app kan je de releasekalender in de gaten houden en onze blogs lezen.