Upcoming

De Colin Kaepernick Air Force 1 komt dit jaar nog uit

16 december 2019 14:30
De Colin Kaepernick Air Force 1 komt dit jaar nog uit

Colin Kaepernick is al een tijdje één van de meest besproken personen in het Amerikaanse sportlandschap. De burgerrechtenactivist was in 2018 te zien in een nieuwe campagne van Nike en ging sindsdien de samenwerking aan met het Amerikaanse merk. Toch heeft de ex quarterback van de San Francisco 49ers nog geen sneaker uitgebracht met Nike. Maar tijdens een geïmproviseerde auditie voor NFL scouts in Atlanta zagen we voor het eerst zijn samenwerking met Nike. Namelijk de Colin Kaepernick Air Force 1.

De Colin Kaepernick Air Force 1 zit vol met bijzondere details. Zo zit er een tag aan de sneaker met het nummer 7 erop. Dit nummer refereert naar het nummer waarmee Kaepernick speelde voor de San Francisco 49ers. Zijn eigen logo is ook terug te vinden op de tong van de sneaker. Het logo is een combinatie van de letter “k” die natuurlijk voor Kaepernick staat en het nummer 7.

De Swoosh op het bovenwerk loop over van wit naar zwart en past perfect bij het zwarte, leren, bovenwerk. De midsole is wit gekleurd en staat op een transparante outsole. Op de hak van de sneaker is misschien wel het leukste detail te vinden. Hier staat namelijk het hoofd van de quarterback. Kenmerkend hiervoor is natuurlijk zijn prachtige afro.

8/14/16

De datum 14 augustus 2016 is een erg bijzondere datum en is ook aanwezig op de zool van de rechter sneaker. Op deze datum nam Kaepernick voor het eerst een knie tijdens het nationale volkslied van Amerika. Hiermee liet hij zien dat hij het niet eens was met de beleid van Donald Trump sinds zijn aantreden en het toenemende politie geweld in Amerika. Veel spelers in de NFL steunde Kaepernick door ook tijdens het volkslied te knielen. Dit protest zorgde er helaas voor dat een team het meer aandurfde om de quarterback te contracteren en zit momenteel al 3 jaar zonder team. Gelukkig heet Kaepernick onlangs de mogelijkheid gehad om zijn talenten te laten zien voor verschillende scouts van NFL teams. Hopelijk zal dit zorgen voor een nieuw contract in de NFL.

Deze Colin Kaepernick Air Force 1 ziet er niet alleen heerlijk uit maar brengt ook nog eens een prachtig motiverend verhaal met zich mee. De sneaker lijkt 28 december 2019 uit te komen bij verschillende retailers. Houd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste nieuws.

Colin Kaepernick x Nike Air Force 1

CQ0493-001 · Prijs vanaf €118,-

Naar alle aanbieders

Colin Keapernick Air Force 1
Colin Keapernick Air Force 1
Colin Keapernick Air Force 1
Images by jim_frd

The Turnover