Skip to content
Editorial

De beste outfits voor de Nike Dunk Low

24 juli 2022 21:00
De beste outfits voor de Nike Dunk Low

Het is niet altijd even gemakkelijk om je outfit te combineren met de Nike Dunk Low. Zeker niet als het aanbod aan kleding tegenwoordig zo enorm groot is. Daarom laten wij jullie in dit blog zien hoe je dit model goed kunt matchen. Hopelijk kunnen jullie op deze manier inspiratie op doen. Laten we kijken naar een aantal outfits voor mannen en vrouwen.

Dit moet je weten over de Nike Dunk Low

In 1985 ontwierp Nike, twaalf verschillende colorways voor de Dunk High. Van oorsprong is de sneaker een basketbalschoen en werd daarom vooral gedragen door college basketbalteams in Amerika. De sneakers vertegenwoordigden de kleuren van de teams, waardoor de Dunk zeer geliefd was onder de basketbalfans. Hieronder kun je de eerste colorways van de Nike Dunk Low bekijken.

Nike Dunk Low
Het begin van de Dunk Low | Foto van Nike Chronicle Deluxe

De rivaliteit in het college basketbal is vaak groter dan die van de NBA-competitie. Hier speelde Nike op in door de sneaker uit te brengen met de slogan ‘BE TRUE TO YOUR SCHOOL’. Hiermee stegen de verkoopcijfers en verscheen de Dunk niet alleen op het veld maar ook op straat en in de muziekscene.

In 2002 werd er opnieuw leven in de dunk geblazen door de komst van de Nike SB. Dit was alles wat je moest weten over het silhouet, het is tijd om de outfits te bekijken voor de kicks.

Nike Dunk Low Outfits Mannen

We beginnen het overzicht met de X-TREME broek van CLOSED. De grijze jeans hebben een wijde uitsnede met een oversized fit waardoor de broek goed bij de Nike Dunks past. Hou je van een wat lichtere kleur? Dan gaat ook de broek van About You perfect samen met de low-top sneakers.

Een T-shirt mag niet ontbreken in dit overzicht, daarom hebben wij voor jullie twee verschillende uitgezocht. De shirts passsen door hun basic kleur bij iedere colorway!

Als je in de zomer je Nike Dunks wilt combineren met een korte broek, dan zijn deze twee shorts een goede match! De Carhartt WIP John Shorts zijn verkrijgbaar in zowel zwart als marine blauw.

Voor de wat koudere dagen kan een sweater goed van pas komen. Daarom hebben wij deze stoere sweater van Egotrips uitgekozen. De trui heeft Egotrips in het paars op de rug staan en is zeer comfortabel door de zachte stof.

Wanneer je shorts draagt bepalen sokken je outfit. Daarom hebben we een chic paar J.CLAY sokken uitgezocht.

Nike Dunk Low Outfits Vrouwen

Voor de vrouwen hebben we ook verschillende items uitgezocht. Laten we beginnen met deze twee opvallende broeken van Stüssy. Er zijn namelijk weinig merken die zo goed samengaan als Stüssy en de Nike Dunk Low.

De broeken zijn verkrijgbaar in een aantal felle, zomerse kleuren, die perfect passen bij een low-key Nike Dunk Low.

In de zomer koelt het ’s avonds meestal snel af. Daarom is het verstandig om wanneer je uitgaat altijd een sweater mee te nemen. Kies bijvoorbeeld één van deze twee, de grijze is een trui van Nike en de blauwe hoodie is van Daily Paper.

Natuurlijk hebben we ook voor de vrouwen twee T-shirts uitgezocht, opnieuw van het merk Stüssy. Het ene shirt is gemaakt van 82% nylon en 18% spandex, waardoor het een zeer stretchy tee is.

Als laatste hebben wij twee accessoires, de tote bag en de Kangol Bermuda Bucket. Met deze twee items is je outfit helemaal compleet.

Nike Dunk Lows

Om de gehele look af te maken hebben we een paar colorways uitgezocht die goed bij de outfits passen en die nog redelijk oké zijn qua resell prijs. Bekijk vooral onze resell pagina om alle Dunk Low’s te bekijken.

Als eerste de Nike Dunk Low Retro ‘Panda’. Je kunt de Dunk Low Retro ‘Panda’ voor ongeveer €260 krijgen, afhankelijk van de maat.

Nike Dunk Low Retro 'Panda'

DD1391-100 · Prijs vanaf €74,-

Naar alle aanbieders

Mocht zwart wit te saai zijn voor jou? Dan hebben we de Nike Dunk Low ‘University Blue’, die op 4 juni 2021 is uitgekomen. De UNC kleur kan de eye-catcher zijn van jouw outfit. Ze worden momenteel doorverkocht rond de €350.

Nike Dunk Low 'University Blue'

DD1391-102 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

De Nike WMNS Dunk Low ‘Photon Dust’ is vrij basic, maar toch behoorlijk chique. De schoen is verkrijgbaar tot maat 44.5, aangezien de ‘Photon Dust’ oorspronkelijk is uitgebracht in WMNS maten. De sneaker is verkrijgbaar voor rond de €300.

Nike Dunk Low WMNS 'Photon Dust'

DD1503-103 · Prijs vanaf €75,-

Naar alle aanbieders

Als laatste de Nike Dunk Low Premium ‘Medium Curry’, die een speciaal bovenwerk heeft, die niet van leer is gemaakt zoals de andere modellen. Daarnaast passen ook de kleuren perfect bij elkaar. Deze colorway is wat duurder dan de vorige en wordt doorverkocht voor €600.

Nike Dunk Low PRM 'Medium Curry'

donderdag 30 mei 2024

Naar alle aanbieders