Skip to content
Upcoming

De Air Max 90 Re-Craft komt terug in de OG vorm

16 december 2019 12:39
De Air Max 90 Re-Craft komt terug in de OG vorm

Nike brengt de Air Max 90 terug naar zijn oorspronkelijke vorm en presenteert met de Nike Air Max 90 Re-Craft een ode aan een waar icoon. Het zal je dan ook vast niet ontgaan zijn dat de Air Max 90 in 2020 haar 30e verjaardag viert. Vooruitlopend op de 30e verjaardag van de AM90, doordrenkt Nike dit klassieke model met een aantal premium details.

Geschiedenis AM90

De Air Max 90 is door Tinker Hatfield ontworpen en werd oorspronkelijk uitgebracht als de Air Max III in 1990. Het model had ten tijden een grotere Air-eenheid dan zijn voorgangers, evenals een verbeterde flexibiliteit en een variabel vetersysteem met meerdere gaten dat meer fitopties mogelijk maakte. Natuurlijk gaf het ontwerp ook een luidruchtige esthetiek mede door het gebruik van de zeer herkenbaar AM90 panelen in het bovenwerk.

Sinds de jaren 2000 is de sneaker dankzij het strakke en unieke design echt een cultklassieker geworden. Verschillende heruitgaven in het begin van de eeuw versterkten de status van de Air Max 90. Dit werd tijdens de 15, 20 en 25 jarige jubileum verder uitgebreid en staan we nu aan de vooravond van de 30e verjaardag van de iconische Air Max 90.

Nike Air Max 90 Re-Craft | Details

Voor het nieuwe decennium heeft Nike de Air Max 90 opnieuw ontworpen en deze zal in verschillende kleuren releasen die geïnspireerd zijn op de originele colorways van de sneaker. Deze speciale Air Max 90 Re-Craft ‘Sail’ uitgave is voorzien van een premium afwerking die een eerbetoon is aan de geschiedenis van de AM90, met onder andere glanzende veterlabels, een leren logo op de tong, een extra set OG veters en inclusief de terugkeer van de languitgeschoven Swoosh.

Daarnaast beschikt de sneaker over nauw gebreid mesh, premium leer en suède overlays en de monochrome colorway geeft deze absolute favoriet een strakke look, waardoor de Air Max 90 liefhebbers kunnen genieten van ieder detail.

Zaterdag 21 december is de dag waarop de Air Max 90 liefhebbers naar uit kunnen kijken, want dan zal de Nike Air Max 90 Re-Craft ‘Sail’ om 09:00 uur verkrijgbaar zijn via Nike.com en diverse Nike-retailers. Check voor een volledig store-overzicht de Sneakerjagers Releasekalender.

Nike Air Max 90 NRG Re-Craft 'Sail'

CT2007-100 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 90 Re-Craft
Nike Air Max 90 Re-Craft
Nike Air Max 90 Re-Craft
Nike Air Max 90 Re-Craft
Images by End Clothing
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date