Skip to content
Newsfeed

De Air Max 1 ‘Shima Shima’ maakt een comeback

10 januari 2023 12:22
De Air Max 1 ‘Shima Shima’ maakt een comeback

Het Nike ‘Shima Shima’ pack was één van de meest gewilde releases uit 2003 en bevatte een Air Max 1, Air Trainer en Dunk High. In oktober 2022 keerde de Air Trainer 1 terug en toen gingen er al geruchten rond dat ook de Air Max 1 een comeback zou maken. Nu in januari 2023 kunnen we dan eindelijk een eerste blik werpen op de Nike Air Max 1 ‘Shima Shima’ 2023, precies op tijd voor de 20e verjaardag van het pack.

De Air Max 1 ‘Shima Shima’ wordt geen exacte kopie van het originele, maar eerder een combinatie van de twee 2 verschillende colorways uit het in 2003 gereleasde pack. Het ontwerp bevat net als zijn voorganger aardetinten, alleen deze keer komen de kleuren in een nieuwe lichtere toon. Nike noemt de kleur: Plum Eclipse.

De basis kleurt romig en de Swoosh, mudguard, veters en eyelets hebben een donkerbruine kleur gekregen. De kenmerken van het pack zijn ook terug te zien, zoals de gestreepte voering en het iconische Japanse tong label. Verder bestaat de sneaker uit leer met suede overlays eroverheen.

Helaas is er verder vrij weinig nog bekend over de nieuwe Air Max. Tot zo ver weten we dat de AM1 ‘Shima Shima’ in de komende maanden wordt released en er gaan geruchten rond dat het een Europa exclusief wordt. Terwijl we wachten op meer details kunnen we alvast een blik werpen op de aankomende Nike Air Max 1 ‘Shima Shima’ 2023 hieronder! Hou vooral onze release kalender in de gaten voor updates!