Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 4 ‘Lightning’ komt mogelijk terug in 2021

21 september 2020 15:30
De Air Jordan 4 ‘Lightning’ komt mogelijk terug in 2021

De Air Jordan 4 ‘Lightning’ is een van de geliefdste, niet OG, colorways van het vierde Jordan model. In 2006 kwam deze opvallende colorway voor het eerst uit. En nu, bijna 15 jaar later, komt de ‘Lightning’ colorway van de Air Jordan 4 mogelijk weer uit. Een mooi moment om deze geweldige sneaker eens beter te bekijken.

Racing Team

in 2006 kreeg een motorcycling race team de mogelijkheid om een aantal Jordans te ontwerpen. Een daarvan was de opvallende Air Jordan 4 ‘Lightning’. Doordat de sneaker alleen online uitwam en in beperkte oplage was de stock onwijs gelimiteerd en daardoor ook onwijs populair. Dit is iets dat we terug zien in de resell prijzen van de sneaker. Tegenwoordig wordt een paartje uit 2006 verkocht op Stockx voor zo’n €1500.

Naast de sneakers bracht Jordan Brand in samenwerking met het Racing Team een speciaal t-shirt uit van de collectie. Samen met de ‘Lightning’ colorway kwam ook de ‘Thunder’ colorway uit. Ook deze colorway is tot de dag van vandaag erg geliefd.

Air Jordan 4 'Lightning'

Air Jordan 4 ‘Lightning’

Kenmerkend voor deze colorway is natuurlijk het vel gele bovenwerk. Door een aantal zwarte en grijze details wordt het geel toch opgebroken. Kijk bijvoorbeeld naar het zwarte gaas en de zwarte lacingeyes. Grijs zien we bij de lacing wings en bij de tong. Op de tong zien we gelijk de eerste Jordan branding in de vorm van het Jumpman logo. Ook op de hak is het Jumpman logo terug te vinden. De sneaker wordt afgemaakt met een witte midsole met daaronder een zwarte outsole.

Augustus 2021

Deze geliefde colorway komt mogelijk terug in Augustus 2021. Over een exacte releasedatum is nog weinig bekend. Houd daarom de Releasekalender goed in de gaten voor de laatste updates. Check de foto’s van de 2006 release hieronder.

Air Jordan 4 'Lightning'
Air Jordan 4 'Lightning'
Air Jordan 4 'Lightning'
Images by SHOF

The Turnover