Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 1 Chicago Bulls levert ruim 5 ton op

18 mei 2020 13:08
De Air Jordan 1 Chicago Bulls levert ruim 5 ton op

Tijdens een Sotheby’s veiling heeft en paar Air Jordan 1 sneakers ruim 5 ton opgeleverd. Om precies te zijn is de sneaker verkocht voor $560.000. De schatting van de opbrengst lag wat lager. Ze hadden namelijk verwacht tussen de $100.000 en $150.000 op te halen met de veiling van de sneakers die gedragen zijn door topbasketballer Michael Jordan tijdens het NBA seizoen van 1985.

De Air Jordan 1 is altijd al razend populair geweest. Wanneer er een nieuwe colorway dropt moet je er altijd snel bij zijn, anders loop je ‘m net mis. De sneakers zijn namelijk altijd binnen no-time uitverkocht.

De Air Jordan 1’s worden steeds meer waard nu de basketballer een eigen docu-serie op Netflix heeft. Deze docu-serie ‘The Last Dance’ gaat over het laatste succesjaar van Michael Jordan bij zijn team Chicago Bulls. Tijdens zijn laatste jaar veroverde de legendarische basketballer voor de zesde keer de titel in de Amerikaanse profcompetitie NBA.

Air Jordan 1 ‘Chicago Bulls’

Het paar dat ruim 5 ton opgeleverd heeft is de Air Jordan 1 in de Chicago Bulls colorway, maat 48. De sneaker beschikt over de kleuren rood, zwart en wit. Dit zijn de kleuren van het team van Michael Jordan, Chicago Bulls, vandaar ook de naam. De sneaker heeft een leren bovenwerk. De kleur wit is te zien op de neus en op het paneel onder de Swoosh. De Swoosh en het Wings-logo hebben de kleur zwart gekregen, evenals de voering. De overige delen zijn rood van kleur. Het paar is natuurlijk ook gesigneerd door Michael Jordan.

Neem een kijkje in onze releasekalender voor alle sneakerreleases en volg ons op sociale media voor het laatste sneakernieuws.

Air Jordan 1 'Chicago Bulls'
Images Sotheby’s VIA REUTERS