Skip to content
Upcoming

De adidas ZX 8000 ‘Frozen Lemonade’ maakt je klaar voor de zomer

20 januari 2021 08:58
De adidas ZX 8000 ‘Frozen Lemonade’ maakt je klaar voor de zomer

Ook al is de lente nog ver verwijderd, sommige merken brengen ons nu al in de stemming voor de warmere dagen. Met de A-ZX serie heeft adidas de laatste paar maanden enorm veel mooie colorways en samenwerkingen uitgebracht op de verschillende ZX modellen. Toch is de ZX 8000 nog steeds één van de populairste modellen uit deze serie en komt er binnenkort een ‘Frozen Lemonade’ colorway uit voor de sneaker.

In 1984 kwam de eerste sneaker van de adidas ZX serie uit. Dit was de adidas ZX 500. Het idee achter de sneaker was om aan elke wens en behoefte van hardlopers te voldoen. Dankzij het geweldige ontwerp werd de sneaker ook snel opgepakt in de mode en werd de sneaker ook veel op straat gespot. Tussen 1984 en 1988 werden de zogenaamde honderd nummers van de ZX serie voor het eerst uitgebracht. Dit waren de ZX 220 tot de ZX 930. Van deze sneakers zijn er in totaal bijna 20 varianten ontworpen. De ZX sneakers die vandaag de dag uitkomen zijn allemaal geïnspireerd op de jaren 80 en 90. Dit is ook niet zo gek, want retro sneakers zijn populairder dan ooit. De retro charme wordt gecombineerd met hedendaagse technologie en combineren zo het beste van oud en nieuw in één sneaker design.

adidas ZX 8000 ‘Frozen Lemonade’

Met enige referentie naar de Nike Air Max 1 ‘Lemonade’ is de adidas ZX 8000 één colorway op zichzelf. Pastel gele kleuren worden gebruikt op de suède overlays. De basis is gemaakt van mesh en heeft een wit/grijze kleur. Een levendige groene kleur wordt gebruikt op de eyestays, logo op de tong en zijkant van de hiel. Een leuk detail bevind zich in de insole, hier staat het recept op van frozen lemonade op. Het bovenwerk van de sneaker rust op een wit/groene midsole. Deze zool heeft de comfortabele Torsion technologie, zodat jij elke dag comfortabel kan lopen.

De releasedatum voor de adidas ZX 8000 ‘Frozen Lemonade’ is nog niet bekend, houd daarom onze nieuws pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws. Bekijk hieronder gedetailleerde foto’s van de sneaker.


ZX 8000 Frozen Lemonade
ZX 8000 Frozen Lemonade
ZX 8000 Frozen Lemonade
ZX 8000 Frozen Lemonade
ZX 8000 Frozen Lemonade
Images by adidas