Skip to content
Upcoming

De adidas 4DFWD Pulse is de hardloopschoen van de toekomst

8 augustus 2021 19:19
De adidas 4DFWD Pulse is de hardloopschoen van de toekomst

adidas speelt een grote rol in de hardloopschoenen wereld. Op de Olympische Spelen zie je verschillende atleten verschijnen op de adidas Avanti Track Spike die speciaal voor dit toernooi is ontworpen. Het sportmerk blijft bezig met innovatie en brengt de adidas 4DFWD Pulse uit voor de fanatiekste hardlopers.

adidas 4DFWD Pulse ‘Signal Green’ | Q46451

De adidas 4DFWD Pulse heeft een opvallend kleurenschema. Naast een zwarte kleur is er gebruikt gemaakt van een gifgroene kleur. De welbekende drie strepen op de zijkant van het bovenwerk zijn gemaakt van een reflecterend materiaal. Met deze hardloopschoen word jij overdag en in het donker gespot.

adidas 4DFWD Pulse
Hardloopschoen adidas
adidas 4DFWD Pulse
Reflecterend

Bovenwerk

De nieuwe hardloopschoen van adidas is niet alleen functioneel, maar ook duurzaam. Het paartje is gemaakt met Primegreen. Dit is een materiaal dat het sportmerk samen met Parley, een milieuorganisatie, heeft gemaakt van plastic dat in de oceaan drijft. Zo worden er twee problemen tegelijk opgelost. Er worden weinig nieuwe materialen gebruikt en er verdwijnt plastic uit de oceaan.

Het bovenwerk van deze schoen is dus gemaakt van gerecyclede high-performance materialen. Er is tijdens het productieproces geen nieuw polyester gebruikt.

Als je de beelden hierboven goed bekijkt zie je een stof gemaakt van textiel. Dit materiaal is erg stretchy en comfortabel. Zo krijg je geen last van blaren tijdens je eerste paar hardloopsessies. De binnenkant is ook gevoerd met textiel.

De adidas 4DFWD Pulse heeft een normale vetersluiting met vrij dunne veters. Zo past de schoen het beste om jouw voet heen.

De hielkap is gemaakt met een 3D-printer. Door de specifieke hoek die de hiel maakt, zorgt deze schoen ervoor dat jouw voet gestimuleerd wordt om de volgende stap te maken.

adidas 4DFWD Pulse
hardloopschoen adidas

4D-middenzool

De 4D-middenzool van adidas zien we de laatste tijd steeds vaker. Deze zool kwam onder andere voor op de adidas Futurecraft 4D. Het gevolg van deze zool was al gauw te merken want veel hardlopers waren meteen verkocht.

Ik geloof dat schoenen met 3D-geprinte middenzolen de toekomst van hardlopen zijn. Het zijn schoenen voor sporters. De mogelijkheden zijn echt spannend en het is geweldig om deel te nemen aan deze reis met adidas.

Miri Dattke, Duitse langeafstandsloper

De 4D-middenzool is gemaakt door middel van een 3D-printer. De ruimte tussen het materiaal is erg specifiek gecodeerd door onderzoek te doen naar de voet en het effect van schokdemping tijdens het hardlopen.

Wanneer de voet de ondergrond raakt, verandert de middenzool de remkrachten die de voet uitvoert in een voorwaartse beweging. De nieuwe middenzool zorgt bij elke stap voor een soepele overgang.

Buitenzool

De buitenzool is ontworpen om extra stroef te zijn. Door de stroeve loopzool krijg je namelijk meer grip op alle soorten ondergrond. Door dit element krijg je minder snel last van een blessure.

zool pulse
adidas 4DFWD Pulse
All images by adidas

De adidas 4DFWD Pulse is momenteel alleen beschikbaar als je lid bent van de Creators Club van adidas voor €160,00. Wanneer dit paartje beschikbaar wordt voor iedereen is nog niet bekend. Koop deze hardloopschoen via de button hieronder.

adidas 4DFWD Pusle 'Signal Green' - Early Access

Q46451 · Prijs vanaf €63,-

Naar alle aanbieders

Wil jij vaker de nieuwste updates van de ontwikkelingen in de sneaker wereld? Volg ons dan op Instagram (@sneakerjagers & @sneakerjagers_wmns) en download de Sneakerjagers app.