Skip to content
Events

Crepe City vindt dit weekend plaats in Amsterdam

29 juli 2022 10:00
Crepe City vindt dit weekend plaats in Amsterdam

Europa’s grootste sneaker festival Crepe City komt op 31 juli 2022 naar Amsterdam. Gedurende deze dag staat de NDSM Loods in Amsterdam-Noord vol met de beste sneakers, streetwear en vintage kraampjes. Ook worden er talkshows georganiseerd waarin de grootste sneakerliefhebbers van Nederlands bodem praten over hun gedeelde passie.

Crepe City

Sneaker festival Crepe City komt dit jaar voor het eerste naar Nederland. Het festival werd in 2009 voor het eerst georganiseerd in Engeland. Met steden als Birmingham, Wembley en Glasgow als voorgangers, is het dit weekend de beurt aan Amsterdam om het festival te hoste. Dit gebeurt in de NDSM Loods, Amsterdam-Noord.

Met meer dan 150 kraampjes, is de NDSM Loods dé plek voor sneaker liefhebbers. Crepe City komt met een breed en divers aanbod aan sneakers en retailers. Zo zullen shops als Prime 030, Outsole en Approved Sneakers aanwezig zijn, evenals Caroll Lynn (@careaux), die bekend staat om haar sneaker gerelateerde kunstwerken.

Ook zijn er verschillende stands van Engelse bodem. Zo zullen sellers als Kent Baller, Ponder Kicks en Prettyie ook aanwezig zijn tijdens deze editie van Crepe City. Naast de verschillende sneaker stands zijn er ook kraampjes met vintage items en streetwear van merken als Supreme, Palace en velen meer.

Talkshows & giveaways

Gedurende de dag zijn er ook verschillende talkshows te bezichtigen. Met gasten als Nonski, Maartje van den Hurk, Davy James en Joey Michael wordt er gepraat over sneakers en de cultuur eromheen. Ook draaien DJ Cliffhanger en DJ DEF de lekkerste tunes gedurende de gehele dag. Bij de streetfood kraampjes binnen en buiten het terrein zijn verschillende gerechten te krijgen.

Crepe City Amsterdam
Foto’s Crepe City

Daarnaast kunnen bezoekers meedoen met verschillende giveaways. Zo geeft Outsole een voucher met een waarde van €200 weg aan de bezoeker met de beste Nike Air Max aan zijn voeten. Ook worden er verschillende spellen georganiseerd op het podium en kun je kans maken op Foot Locker vouchers.

Voor de heren zijn er verschillende barbershop stands te vinden. Zo staat Cut Throat Barbers uit Amsterdam met een eigen stand waar je langs kunt komen voor een frisse cut. De dames kunnen langs Chick Makes Custom Kicks, die jouw Nikes een unieke custom look geeft.

NDSM Loods Amsterdam

De eerste Nederlands Crepe City editie vindt plaats in de NDSM Loods in Amsterdam Noord. De locatie is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Zo vaart er om de vijf minuten een pont (F4) naar de werf en is er genoeg parkeergelegenheid. De centrale ligging van de loods maakt het een geschikte activiteit om te combineren met een dagje Amsterdam.

Crepe City Amsterdam
Crepe City Amsterdam

De laatste tickets voor het event zijn nog beschikbaar. Een ticket kost €12,00 en kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang wanneer zij met een ouder binnenkomen. De NDSM Loods opent om 12:00 uur de deuren en het event duurt tot 19:00 uur. Let op: de VIP en Standard tickets zijn al uitverkocht. Wees dus snel met het halen van jouw ticket!

Klik op de button hieronder om een ticket te scoren en wie weet zien we jou zondag!