Skip to content
Upcoming

Colin Keapernick: nieuw gezicht Nike

4 september 2018 15:38
Colin Keapernick: nieuw gezicht Nike

American Football-speler Colin Kaepernick is een van de gezichten voor de Just do it-campagne van Nike. Hij maakte dit bekend met een twitterbericht met een zwart-witfoto met de tekst: ‘Believe in something. Even if it means sacrificing everything’. Met daaronder de bekenden slogan van Nike: Just do it.

Keapernick staat al onder contract bij Nike sinds 2011, maar werd echt bekend doordat hij knielde tijdens het Amerikaanse volkslied in 2016. De vormalige quarterback van de San Fransisco 49ers deed dit om te protesteren tegen discriminatie en politiegeweld. Dit zorgde voor veel ophef en zelfs president Trump bemoeide zich ermee. Keapernick zit nu al zinds 2017 zonder club. Keapernick beweerd dat de 32 NFL teams samen hebben afgesproken dat hij niet meer welkom is in de competitie.

Image by Sport Illustrated

Volgens Nike-directeur Gino Fisanotti is Colin Keapernick een van de meest inspirerende sporters van deze generatie en daarom perfect voor de campagne. “Hij gebruikt sport om de wereld vooruit te helpen”, zei de Nike-directeur tegen de amerikaansesportzender ESPN. Nike wil met Keapernick de slogan Just do it opnieuw introduceren bij een nieuwe generatie athleten en ze daarmee inspireren.

Colin Keapernick zal onder andere met Serena Williams een van de belangrijkste gezichten worden van de Just do it-campagne.