Skip to content
Upcoming

Check deze earth toned Core, Resin en Pure Yeezy slides!

26 april 2021 12:00
Check deze earth toned Core, Resin en Pure Yeezy slides!

Al sinds december 2019 genieten Yeezy fans van de earth toned ‘slippers’. Binnenkort komen er drie colorways uit: de Core, Resin en Pure FP. Zoals bij alle Yeezy drops, kun je verwachten dat ze als een speer zullen worden verkocht.

Korte geschiedenis van Kanye West en YEEZY

Kanye west werkte vanaf 2007 samen met Nike aan de Air Yeezys. Deze high-top sneaker werd voor het eerst uitgebracht in 2007 en was een groot succes. Het silhouet was gewild bij sneakerliefhebbers over de hele wereld. Hij werkte tot 2013 met Nike en stapte daarna over naar adidas. Waarom kwam er een einde aan de samenwerking met Nike? Kanye West beschreef zijn vertrek bij Nike als ‘hartverscheurend’, maar legde uit dat de beslissing was genomen omdat Nike weigerde hem royalties (een vergoeding) te betalen voor de verkoop van zijn eigen schoen. In plaats daarvan wilde het merk een deel van de opbrengst betalen aan een goed doel van zijn keuze.

Op3 december 2013 bevestigt adidas de samenwerking met Kanye: een deal die Adidas terug in de race hielp brengen. Op 27 juni 2015 werd de eerste Yeezy Boost 350 uitgebracht. Kanye veranderde de sneaker game voorgoed met deze sneaker. Het was een grote fashion statement en dat bleken de liefhebbers als snel te merken. Tot op de dag van vandaag is Yeezy nog steeds één van de grootste sneaker merken.

Yeezy Slide | Core, Resin en Pure

Yeezy Slide Core GW5350
Core, GW5350
Resin, GZ5551
Yeezy Slide Pure GZ5554
Pure, GZ5554

De Yeezy Slide heeft een erg minimalistisch design, omdat de slide is gemaakt in één gietvorm. De slides komen nog steeds uit in aardse tinten. In dit geval de bruine ‘Core’, groene ‘Resin’ en witte ‘Pure FP’ colorway. Ze zijn gemaakt van geïnjecteerd EVA-schuim en een gekartelde buitenzool die optimaal comfort en grip biedt door de strategische plaatsing van de ribbels.

Release informatie

Op dinsdag 26 april 2021 om 08:00 uur komen de drie Yeezy Slides uit voor €55,- per stuk. Save the date en check via de onderstaande knoppen de retailers en meer informatie.

adidas Yeezy Slide 'Pure'

GZ5554 · Prijs vanaf €132,-

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Slide 'Core'

GW5350 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

adidas Yeezy Slide 'Resin'

GZ5551 · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders

Ben je benieuwd naar andere onlangs uitgebrachte releases of upcoming releases? Check dan onze Sneakerjagers releasekalender en nieuwspagina. Heb je de app nog niet? Download deze dan hier. Zet je pushnotification aan en mis nooit meer een nieuwe release!