Skip to content
Newsfeed

Central Cee krijgt zijn eigen Nike Air Max 95

7 maart 2024 08:33
Central Cee krijgt zijn eigen Nike Air Max 95

Wellicht ken je Central Cee van zijn hit ‘Doja’ of van de gekte op de Zeeburgerdijk in Amsterdam, waar fans zijn handtekening konden scoren bij Patta. In 2024 bereikt deze Britse rapper een nieuw hoogtepunt door de samenwerking aan te gaan met Nike.

Central Cee, een rapper uit Shepherd’s Bush, Londen, met meer dan 10 miljoen volgers op Instagram heeft snel naam gemaakt in de Britse muziekscene. Met zijn kenmerkende stijl en groeiende bekendheid heeft hij de aandacht getrokken van grote spelers in de industrie. In 2023 werkte hij al samen met JD Sports, zoals te zien is in deze video:

Central Cee x Nike

In maart 2024 heeft Central Cee ook de aandacht van Nike weten te trekken. De rapper staat bekend als een fan van het merk, wat duidelijk werd toen hij in 2023 de krantenkoppen haalde door op de rode loper van de British Fashion Awards te verschijnen in een Nike-trainingsbroek. Hij heeft hierop gereageerd op TikTok met: ‘I dressed like this 365 days a year I’m not changing it for one day. It’s not even my wedding day. I went there as me.‘ Het is dan ook geen verrassing dat de twee nu samenwerken.

Hoewel er nog vrij weinig bekend is over de samenwerking, kunnen we een opvallende Nike Air Max 95 verwachten in een kleurencombinatie van Black/Metallic, Red Bronze/Anthracite/Dusted en Clay/Cool Grey. De sneaker zal hoogstwaarschijnlijk ook knipogen naar Central Cee’s Britse roots en natuurlijk mogen de kenmerkende 3M-reflecterende details niet ontbreken.

Naast de Air Max 95 komt Cench (hoe kan het ook anders) met een Nike Tech Fleece. De Britse rapper staat bekend om het dragen van deze trainingspakken, zo zien we hem in Tech Fleece in de JD campagne en zijn er zelfs TikTok-video’s waarin wordt uitgelegd hoe de resellprijs van bepaalde kleuren omhoog gaan als Central Cee ze draagt. Ook in zijn nieuwe video voor zijn eerste nummer van 2024, ‘I Will’, verschijnt hij in een grijs trainingspak.

Met zijn signature look en invloed in zowel de muziek- als modewereld lijkt de collab met Nike veelbelovend te worden. Hoewel er momenteel nog weinig bekend is over de samenwerking, wordt verwacht dat de items tijdens de feestdagen van 2024 zullen worden uitgebracht. Blijf op de hoogte van updates en nieuwtjes door regelmatig de nieuwspagina van Sneakerjagers te checken.