Skip to content
Newsfeed

Bekijk hier de Nike x Tom Sachs General Purpose Shoe

5 januari 2022 15:00
Bekijk hier de Nike x Tom Sachs General Purpose Shoe

Kunstenaar Tom Sachs zet zijn samenwerking met Nike voort met de NIKECRAFT ‘General Purpose Shoe’. De sneaker heeft een minimalistisch design gekregen en kleurt off-white. Helaas is het nog niet bekend wanneer de kicks uitkomen.

In het verleden heeft Tom al eens eerder met Nike samengewerkt. Samen brachten zij de NIKECRAFT ‘Mars Yard’ uit in 2012. De schoen is geïnspireerd op Tom’s interactie met NASA en is ontworpen als een high-performance equipment voor de bouw van zijn ruimtebouwprogramma.

Vijf jaartjes later verscheen er een tweede variant van de ‘Mars Yard’. De NIKECRAFT ‘Mars Yard 2.0’ werd gereleased met een aantal aanpassingen in het materiaalgebruik van de schoen. Vervolgens ontwikkelde de kunstenaar in 2018 de Mars Yard Overshoe. Deze schoen is ontworpen om te kunnen dragen tijdens slecht weer en word ook wel de ‘March Yard’ genoemd. Dit omdat het in de maand maart bijna altijd regent.

Nu komt de kunstenaar weer samen met Nike voor de ‘General Purpose Shoe’. Het paar heeft een mesh upper en kleurt off-white. Ook de overlays bij de mudguard, veters en hiel zijn in een off-white tint gezet en zijn gemaakt van nubuck.

Op het middenpaneel kleurt de Swoosh volledig wit. Naast de treklussen bij de tong en hiel, vertoont de kleur blauw zich ook in de binnenzolen. Hierop staat ‘NIKECRAFT’ geschreven met een getekende Swoosh. Ten slotte draagt het silhouet bruine middenzolen en zwarte buitenzolen.

Helaas is het nog niet bekend wanneer de Tom Sachs x Nike NIKECRAFT ‘General Purpose Shoe’ uitkomt. Het paar zal hoogstwaarschijnlijk in 2022 gedropt worden.

Tom Sachs x Nike 'General Purpose Shoe'
Tom Sachs x Nike 'General Purpose Shoe'
Tom Sachs x Nike 'General Purpose Shoe'
Tom Sachs x Nike 'General Purpose Shoe'