Skip to content
Upcoming

Basketball Stories By Burned: Jordan Brand 2020

4 juni 2020 14:00
Basketball Stories By Burned: Jordan Brand 2020

Ietjes later dan gepland, maar daar is die dan toch weer! Een nieuwe Basketball Stories By Burned. Dit keer hebben onze vrienden van Burned gekeken naar wat Jordan Brand in 2020 te bieden heeft op performance gebied. En hierbij hebben ze twee sneaker in het specifiek uitgelicht!

Er komen binnenkort weer een aantal leuke Jordan basketbalschoenen uit. Waaronder een aantal Jordans in samenwerking met Russel Westbrook. Het model wat uitkomt is de Russel Westbrook One Take, en heeft gelijkenissen aan de net uitgebrachte Westbrook 3. Zo wordt bijvoorbeeld hetzelfde tractie patroon gebruikt als de Westbrook 3. Hierdoor heb je tijdens het basketballen goed grip wanneer je explosieve bewegingen maakt. De One Take heeft niet alleen inspiratie genomen van de andere Westbrook schoen maar ook van de 29ste Air Jordan sneakers en heeft vergelijkbare zolen met dit model. De grootste gelijkenis zie je in de afronding van de sneakers, deze heeft namelijk een redelijk snel aflopende rond voorkant. Hierdoor rolt de basketbalschoen sneller af. Het rubber dat gebruikt is in de onderkant van de zolen is minder stug dan normaal wat zorgt voor beter grip in de zaal.

Burned Jordan Brand 2020
De Jordan Westbrook One Take

Niet alleen de signature modellen worden dit jaar ge-upgrade, ook bestaande modellen krijgen een nieuwe frisse look. Zo zien we de Jordan Jumpman 2020 basketbalschoen in verschillende kleuren verschijnen. De schoen is zo ontworpen dat die licht aanvoelt. Tegelijkertijd sluit de schoen strak aan om de stevigheid te garanderen. Alle zichtbare details en de vorm zijn afgeleid van een bestaande wedstrijd basketbal schoen, de Air jordan XXXIV. Het grote verschil tussen deze twee is de demping. Onder de voorvoet van de Jordan Jumpman 2020 zit een grote dempingsunit die er voor dat je moeiteloos over het veld heen kan rennen. Bij het neerkomen na het dunken of springen zorgt deze unit dat je volledige lichaam wordt opgevangen op een zacht kussentje. Dit geeft het echte Air Jordan gevoel!

Er zijn in de tijd tussen het begin van de Air Jordan tot nu veel verschillende soorten basketbalschoenen uitgebracht. De schoenen die vroeger uitkwamen worden nu vooral gedragen als lifestyle sneakers. Dit komt omdat de basketbalschoenen van nu veel beter ontworpen zijn op bewegingen die basketballers maken. Vergis je dus niet, niet alle Jordan schoenen zijn gemaakt om professioneel met te basketballen!

Voor deze en meerdere Jordan basketbal schoenen kan je terecht bij Burned, de basketbal specialist van Nederland. Check hier het Jordan assortiment van Burned. Maar houd Burned ook zeker in de gaten als je benieuwd bent wat Jordan Brand nog in 2020 gaat brengen!