Skip to content
Upcoming

Asics x Above The Clouds komt op 4 april

31 maart 2020 13:30
Asics x Above The Clouds komt op 4 april

Eén van onze favoriete Japanse sneakermerken zal altijd Asics blijven. Door de jaren heen is het merk uitgegroeid tot een icoon in zowel de performance als de casual wear wereld. Het merk heeft zichzelf bewezen door te laten zien dat ze heersend zijn op beide flanken. We merken dat Asics de laatste tijd weer actief zijn rol op zich aan het nemen is met flitsende collabs. De volgende collab die op de planning staat is een samenwerking met Above The Clouds. Ze hebben gekozen voor het recentelijk teruggebrachte Asics 1090 model. 

2020 is het jaar van de verjaardagen. Veel modellen en merken bestaan een x-aantal jaar en dat wordt het hele jaar groots gevierd. Eén van deze jarige is de Australische winkel Above The Clouds. De winkel opende zijn deuren in 2010 en bestaat dit jaar dus alweer 10 jaar.

Zoals de twee merken zelf zeggen is deze collab de perfecte representatie van beide merken, namelijk ‘Sound Mind & Sound Body’. Het slanke model werd voor het eerst uitgebracht in 2003. De inspiratie van het design is afkomstig uit snelheid en het idee van ‘concepting’. 17 jaar later en een paar maanden na zijn herintroductie krijgt deze klassieker een nieuw jasje. 

Asics x Above The Clouds GEL-1090 | 1021A440-200

De colorway bestaat uit een zomerse kleurencombo. Het bovenwerk is gemaakt van mesh, synthetisch leer en plastieken details. Er is eigenlijk alleen gebruik gemaakt van twee kleuren: blauw en wit. Het bovenwerk is volledig wit en hier overheen zitten de blauwe details in de vorm van branding, lijnen en abstracte tribals. 

Het model is al uitgebracht bij de retailer zelf in Australië maar zal in Europa uitkomen op 4 april 2020. De sneakers hebben een zachte prijs van €140,- en zijn zoals verkrijgbaar bij END. Check ondertussen de Sneakerjagers Releasekalender voor het laatste sneaker nieuws. 

Above The Clouds X ASICS Gel-1090 'Birch'

1021A440-200 · Prijs vanaf €128,-

Naar alle aanbieders

Afbeeldingen: End.Clothing