Skip to content
Editorial

Alles over Teddy Santis en New Balance Made in the USA

3 juli 2022 18:17
Alles over Teddy Santis en New Balance Made in the USA

In 2021 werd Teddy Santis benoemd tot Creative Director van de New Balance Made in the USA lijn. Deze kledingstukken worden geproduceerd in de Verenigde Staten, wat meer baankansen biedt aan de lokale bevolking. Doormiddel van het werken met lokale productie bedrijven worden nog eens 7000 extra Amerikanen van een baan voorzien.

Teddy santis

Voordat Santis werd aangesteld als creatief directeur had de man al een flinke naam voor zichzelf opgebouwd in de industrie. Dit had hij gedaan als oprichter en hoofd van fashion en lifestyle merk Aimé Leon Dore.

Aimé Leon Dore

In 2014 richtte Teddy Santis Aimé Leon Dore op met Queens, New York als thuisbasis. De designs van het merk hebben invloeden van hip hop, basketbal, en de Griekse en New Yorkse roots van Santis. Over de jaren heeft ALD met verschillende merken mogen samenwerken. Een hiervan is met sportmerk New Balance.

In de afgelopen jaren heeft New Balance zich weer weten terug te vechten in de sneaker industrie. Doormiddel van meerdere succesvolle samenwerkingen zijn klassieke modellen zoals de 990, 993 en de 2002R weer razend populair geworden. Maar er is één model dat een flinke inhaalslag heeft gemaakt, de New Balance 550.

New Balance 550 old
Photo by Aimé Leon Dore

De New Balance 550 kwam oorspronkelijk uit in 1989 als low-top basketbal schoen. Het model werd even verkocht op de internationale markt, maar heeft nooit echt aangeslagen. Na enige tijd stopte New Balance met het produceren van de 550 en het silhouet raakte in de vergetelheid.

De opbloei van de New Balance 550

Tot de dag dat Teddy Santis een afbeelding tegenkwam van een, voor hem, onbekend model. Hij bracht deze foto naar New Balance en vroeg “Wat is dit?”. Na onderzoek kwam uit dat het een afbeelding was uit een oude Japanse New Balance catalogus. Het model was de New Balance 550.

Het probleem was alleen dat patronen verloren waren gegaan. Doormiddel van hashtags op Instagram hebben ze een verzamelaar kunnen opsporen die nog een origineel paar had liggen.

New Balance 550
Photo by Aimé Leon Dore

Met de OG 550 in de hand begonnen New Balance en Aimé Leon Dore weer opnieuw met het ontwerpen van 550. Na meer dan acht samples was de vorm dan eindelijk goed. In September 2020 kwam het eerste Aimé Leon Dore x New Balance 550 four-pack uit.

De retro basketbal schoen was gelijk een hit. Tot december 2020 werd de 550 exclusief gebruikt in samenwerking met ALD, daarna werd de schoen ook opgenomen in New Balance normale collectie. Ondertussen is het één van New Balance’s meest populaire modellen en doet qua verkopen zeker niet onder van de iconische 990 en 993. Na de originele samenwerking hebben Teddy Santis’ Aimé Leon Dore en New Balance nog verschillende populaire samenwerkingen aangegaan. Dit alles legde de basis voor wat zou komen.

Made in the USA collectie onder Teddy Santis

Nadat Santis in 2020 werd aangesteld als Creative Director van de New Balance Made in the USA lijn, is in juni 2022 de eerste collectie onder zijn bestuur dan eindelijk uitgekomen. Deze collectie bestaat drie verschillende sneakers en een kledinglijn. De drie sneakers zijn de New Balance Made in the USA 990v1, 990v2 en een 990v3. Allen zijn bekleed in grijs suède overlays over een sail kleurig mesh.

Verder bevat de Teddy Santis Made in the USA collectie nog een ‘Core’ kledinglijn. Deze ‘Core’ lijn bevat essentials zoals t-shirts, crewnecks, hoodies en sweatpants. Deze zijn niet alleen comfortabel, maar ook nog eens van hoogwaardige kwaliteit. Al deze items zijn verkrijgbaar in de vier kleuren licht-grijs, grijs, navy en zwart. Hieronder vind je afbeeldingen van alle items.

made in usa colors
made in usa t-shirt
made in usa crewneck
made in usa Hoodie
Sweatpants

Teddy Santis’ New Balance Made in the USA collectie is nu verkrijgbaar. Via de knop hieronder shop je direct de nieuwe collectie

Mocht je een paar uit de collectie heel graag hebben, maar is hij overal uitverkocht? Niet getreurd! Via de Sneakerjagers resale pagina zie op welke sneaker marktplaats jij het paar het voordeligst kan verkrijgen.