Skip to content
Upcoming

Nike Air Max 1 ‘Independence Day’

26 juni 2019 11:33
Nike Air Max 1 ‘Independence Day’

UPDATE: Nike heeft de release van de Air Max 1 ‘Independence Day’ geschrapt. De American Football-Quarterback Colin Kaepernick vindt namelijk dat de gebruikte vlag aanstootgevend is en symbool staat voor een tijd waarin slavernij legaal was. Lees hier meer.


In het begin van deze eeuw kwam de Nike Air Max 1 Original Mesh ‘USA’ uit. Dit jaar komt, net op tijd voor 4 juli, een de Nike Air Max 1 QS ‘Independence Day’ uit!

In de Verenigde Staten word ieder jaar een groot feest gevierd op de 4e dag van juli: Independence Day of terwijl Onafhankelijkheidsdag. Het land is namelijk sinds 1776 onafhankelijk geworden, hiervoor was het ‘in handen’ van Groot Brittannië. Een historische vlag uit de geschiedenis van de VS is de ‘Betsy Ross’ vlag, een vlag met een cirkel van 13 sterren. Deze sterren staan voor de staten die des tijds bestonden. Deze vlag is nu gebruikt voor de aanstaande Nike Air Max 1 ‘Independence Day’.

De sneaker heeft de klassieke color-blocking die we kennen van de originele Air Max 1. Zo is de basis grijs en zijn de mesh gedeeltes wit. Natuurlijk zijn de kleuren van de vlag, rood en blauw, op de sneaker gebruikt. De Swoosh komt in de donker blauwe kleur en de mudguard en verschillende details komen in de rode kleur. De ‘Betsy Ross’ vlag is gebruikt op de hiel, waar dit keer geen Nike Air branding te vinden is.

Natuurlijk komt de sneaker in de Verenigde Staten uit, of een Europese release aanstaande is, dat is de vraag. Volgens een aantal geruchten kan de sneaker begin juli in Europa uitkomen, laten we het hopen want deze sneaker is heel clean. Houd voor updates onze blog en de release kalender goed in de gaten!


Nike Air Max 1 ‘Independence Day’ | CJ4283-100

Nike Air Max 1 'Independence Day'
Nike Air Max 1 'Independence Day'
Nike Air Max 1 'Independence Day'
CJ4283-100
CJ4283-100
CJ4283-100
Afbeeldingen: Nike