Skip to content
Upcoming

Air Jordan 6 komt terug met een hele herkenbare colorway

3 maart 2020 16:23
Air Jordan 6 komt terug met een hele herkenbare colorway

De Air Jordan 6 is een echte iconische sneaker, die 29 jaar geleden z’n eerste debuut maakte. Nu is hij weer terug in een nieuwe colorway, “Hare”. Komt die naam je bekend voor? Dat zou heel goed kunnen, hij is bijna 1 op 1 vergelijkbaar met de Air Jordan 7 “Hare”. Omdat ze zoveel gemeen hebben, hebben ze ook dezelfde naam gekregen. Vanaf 11 april zijn ze verkrijgbaar bij verschillende Nike retailers en bij Nike voor 190 euro.

Debuut

De sneakers kwamen uit in 1991, in 5 originele colorways. Dit gebeurde in het basketbal seizoen van 1990-1991. De Bulls het team waar Michael Jordan in zit, zou voor het eerst naar ‘The Finals’ gaan. Bij het kampioenschap wonnen ze, en dat terwijl Michael de Air Jordan 6 droeg. Hierdoor is het een echte classic geworden. Het uiterlijk van de sneaker is geïnspireerd door de auto van de basketballer Jordan. Hij brengt namelijk snelheid en klasse samen, gedetailleerd met een doorschijnende rubberen zool, en zichtbare lucht.

Air Jordan 6 Hare | CT8529-062

De sneaker lijkt ontzettend veel op de Air Jordan 7, die dezelfde colorway heeft. Ook al is hij bijna identiek, het blijft een toffe sneaker. Natuurlijk is hij wel aangepast naar de Air Jordan 6, zo zijn er bijvoorbeeld wel wat toegevoegde stukken. Ondanks dat de basis van wit leer is, je kan niet zeggen dat hij saai is. Het is namelijk echt een sneaker met kleurrijke details, die ook verschillende tinten subtiel overlapt. De tong heeft een soort kleurrijke retro achtige look gekregen. De vetersluiting is ook zeker iets wat gelijk opvalt, het lijkt op een soort wortel met de groene en oranje kleuren.

Release info

Op zaterdag 11 april 2020 komen de Air Jordan 6 “Hare” uit, ze zijn verkrijgbaar bij verschillende geselecteerde Nike retailers en natuurlijk bij Nike voor 190 euro. Houd onze releasekalender in de gaten, daar vind je alle nieuwtjes en laatste releases. Zo ben je altijd up to date over de hottest sneaker trends.

Air Jordan 6 Retro 'Hare'

CT8529-062 · Prijs vanaf €128,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 6 "Hare"
Air Jordan 6 "Hare"
Air Jordan 6 "Hare"
Images by Hanzuying