Skip to content
Upcoming

Air Jordan 4 komt in december met een nieuwe colorway die perfect is voor het koude weer

9 september 2019 11:45
Air Jordan 4 komt in december met een nieuwe colorway die perfect is voor het koude weer

In december brengt Jordan Brand een nieuwe colorway uit van de Air Jordan 4. Echter is dit niet zo maar een colorway, want het gaat hier om een bijzondere colorway. In december is het namelijk winter en dat betekend sneeuw, ijzel en sneeuwbrij. Dit kan een hel zijn voor elke sneakerhead die van hun Air Jordans houden, omdat deze omstandigheden niet goed zijn voor je sneaker. Gelukkig heeft Jordan Brand een oplossing gevonden voor dit probleem, want zij hebben de Air Jordan 4 een ‘winter’ make-over gegeven.

In 1989 zat Tinker Hatfield te brainstormen hoe de Air Jordan 4 de Air Jordan III zou overtreffen. Hij wilde zich verdiepen in de prestaties in plaats van inspiratie dat werd gebruikt op de laatste drie modellen. De Air Jordan 4 was het eerste model in de lijn die beschikte over een over-molded mesh upper. De reden hiervoor was dat de consument dacht dat de sneaker goedkoop gemaakt werd. Tinker liet het mesh in zacht plastic dompelen en blies er licht doorheen zodat het plastic ertussenin verwijderd werd.

Toen de Air Jordan 4 voor het eerst uitkwam in 1989, kreeg de sneaker veel kritiek. Velen vonden de sneaker lelijk, maar na verloop van de tijd groeide de Air Jordan 4 op velen. Één van de kenmerken van de AJ 4 was dat je de mogelijkheid kreeg om je AJ 4 in 18 verschillende patronen te krijgen. Het model debuteerde in vier verschillende colorways en vanaf 1999 heeft Jordan Brand vele retro colorways uitgebracht.

Air Jordan 4 ‘Winter’ | CQ9597-401

Zoals we al zeiden komt de Air Jordan 4 in december in een speciale colorway. Niet alleen de kleuren passen bij het seizoen, maar dit keer zijn ook de materialen aangepast op het koude weer. De upper beschikt over een donkerblauwe kleur met zwarte en rode accenten. Deze colorway doet ons een beetje denken aan de samenwerking tussen Eminem en Jordan, namelijk de Air Jordan 4 Encore. De twee colorways onderscheiden door de materialen die zijn gebruikt. De underlays en keel zijn dit keer niet gemaakt van plastic netting, maar van synthetisch materiaal. De tong biedt extra warmte door de rubberen tong die gevoerd is met een wollige, ruige stof. Een zwarte midsole en zwarte vleugels zorgen voor extra detail en maken de look helemaal af.

Op 2 december 2019 zal de Air Jordan 4 ‘Winter’ uitkomen via de website van Jordan Brand met een retail prijs van €200,-. Wil jij de eerste foto’s zien van deze colorway? Scroll dan naar beneden en vergeet niet om dagelijks Sneakerjagers te checken om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws!


Air Jordan 4 Winter
Air Jordan 4 Winter
Air Jordan 4 Winter
Images by @hanzuying