Skip to content
Newsfeed

adidas Y-3 werkt opnieuw samen voor een nieuwe zomercollectie

12 mei 2023 15:47
adidas Y-3 werkt opnieuw samen voor een nieuwe zomercollectie

Het is al meer dan 20 jaar geleden dat de Japanse ontwerper Yohji Yamamoto’s Y-3 en adidas samenkwamen. De twee hebben in de afgelopen jaren bewezen een solide match te zijn door de sportcatalogus van de 3-Stripes te mengen met avant-garde.

De twee merken hebben zich nu verenigd voor de zomercollectie van 2023. Dit keer hebben de merken zich gericht op een hardlooplijn. Als een doorlopende serie van lanceringen is de speciale hardloopcollectie gepland voor release op 12 mei 2023.

“De sportwereld en haar technologie streven naar noodzaak, praktisch gebruik of functionaliteit, terwijl mode het tegenovergestelde zoekt […] Y-3 is een krachtige verkenning van de mix van sport en stijl en de spanning die ontstaat door traditie te combineren met alles wat modern is.”

Yamamoto

Voortbordurend op hun jarenlange onderzoek naar sportkleding met een vleugje avant-garde design, beginnen adidas en Yohji Yamamoto met het toevoegen van een rebelse Japanse vibe aan verschillende adidas hardloopsilhouetten. Dit betekent een nieuwe kijk op performance footwear, kleding en hardloopproducten door Yohji’s oog.

De eerste collectie bevat vier unieke hardloopsilhouetten.

adidas Y-3 Ultra Boost Light

Y-3 adidas

Y-3 4D Runner FWD

Y-3 adiZero Boston 11

Y-3 adidas

adidas Y-3 Takumi Sen 9

Bij de collectie hoort ook een uitgebreide campagne van bewegende beelden en shots in zowel stedelijke als landelijke delen van New York. In de campagne worden de rauwe emoties vastgelegd tijdens het hardlopen door de stedelijke delen van New York.

De nieuwe samenwerking tussen Y-3 en adidas zal uitkomen op 12 mei 2023. Als je het lookbook wilt bekijken, check dan de foto’s hieronder. Houd onze releasekalender in de gaten voor meer releases zoals deze.