Skip to content
Newsfeed

De adidas x Footpatrol Campus 80’s collab

26 mei 2023 22:00
De adidas x Footpatrol Campus 80’s collab

adidas en Footpatrol bundelen opnieuw hun krachten voor een iconische samenwerking. Sinds 2002 hebben ze talloze versies van klassieke modellen opnieuw ontworpen, variërend van de Consortium Superstar Vintage tot de adidas Campus 80. Deze keer hebben ze hun creativiteit laten spreken met een nieuw ontwerp voor de adidas Campus 80’s, die op 27 mei 2023 zal worden uitgebracht.

Als eerbetoon aan de 21-jarige samenwerking tussen adidas en Footpatrol, die teruggaat naar de vroege jaren 2000, brengt de sneaker een unieke mix van alle voorgaande adidas Campus ontwerpen samen.

adidas x Footpatrol

Dit lage model bevat een beige bovenwerk van varkensleer en suède neusdozen met lang haar, wat zorgt voor een opvallend contrast in texturen. De zijpanelen zijn voorzien van de iconische Three Stripes-branding, hierbij is het interieurdesign verwijderd waardoor verborgen materialen worden onthuld.

adidas x Footpatrol

Verschillende elementen van eerdere samenwerkingen zijn verwerkt in deze nieuwe Campus 80’s, waardoor een uniek karakter ontstaat. De dubbele tongen zijn geïnspireerd op kleurstellingen uit samenwerkingen van 2007 en 2011 en komen in twee verschillende kleuren.

De binnenste tong aan de linkerkant is navy, terwijl de rechterzijde een prachtige bordeauxrode tint heeft. Op de hiel zijn subtiel slangenleer-details aangebracht en als kers op de taart prijkt de Footpatrol Gasmask-branding op de inlegzool.

Deze bijzondere samenwerking zal gaan droppen op 27 mei 2023. Bekijk de campagne beelden van de sneaker hieronder.

Wil je meer lezen over samenwerkingen zoals deze? Bekijk dan eens onze Sneakerjagers nieuwspagina.